Annons:

KLM första flygbolag att använda Facebooks augmented reality

KLM är första flygbolag i världen med att använda Facebooks annonsformat med augmented reality. Kampanjen ”Try before you fly” marknadsför destinationer genom AR-teknik och låter nyfikna resenärer stifta bekantskap med resmål innan de bokar flygbiljett. Städer som Taipei, Edmonton och Stavanger används i kampanjen, enligt ett pressmeddelande.

KLM har de senaste åren tagit sitt digitala utbud och innovationsförmåga till nya höjder. Förra året lanserade flygbolaget en applikation med AR-teknik för resenärer att kunna kontrollera storleken på sitt bagage. Nu testar KLM nya sätt att marknadsföra destinationer på i sociala medier.

– Augmented reality är en spännande teknik som våra kunder uppskattar. Vi tror det här sättet att marknadsföra destinationer på har stor potential i att öka intresset för mindre självklara, men fantastiska resmål, säger Emmelie Johansson, Marketing Manager, Air France-KLM i Norden.

Kampanjen erbjuder en 360° vy av olika destinationer och ger ressugna resenärer ett smakprov på vad fjärran resmål har att erbjuda. I dagsläget är det destinationer som marknadsförs, men i framtiden kan även produkter och tjänster inkluderas i annonseringen.

Kommentarer är stängda.

Flygansvarig på MSC Cruises
Sista ansökningsdag:
17 oktober 2022
Stromma söker Coordinator till Business Support
Sista ansökningsdag:
11 oktober 2022
Västindienspecialisten söker en travel consultant
Sista ansökningsdag:
22 oktober 2022