Annons:

Pop-up opera i Stockholm ska marknadsföra Italien i helgen

Den 29–30 september bjuder Italienska Statens Turistbyrå stockholmare på pop up opera i det fria. Två skolade sångare kommer att dyka upp på ett antal platser runtom i staden – platser med en miljö som med lite fantasi kan föra tankarna till Italien. Allt för att väcka lust att upptäcka mer av landet, enligt ett pressmeddelande.

Pop-up opera eller gatuopera är relativt vanligt i Italien. Det är ett format med korta  framträdanden på offentlig plats, där sångare och publik kommer närmare varandra.  Under fredag den 29:e och lördag den 30:e september bjuder Italienska Statens  Turistbyrå huvudstadens invånare att uppleva fenomenet på plats i Stockholm. 

– Vi letar ständigt nya sätt att lyfta fram kulturen, miljöerna och maten från det  land som ligger mig så varmt om hjärtat. Initiativet med gatuopera är lika mycket  en hyllning till Stockholm som en påminnelse om att Italien väntar även efter  sommarsäsongen, säger Anna Andersson, ansvarig på Italienska Statens Turistbyrå. 

De två sångarna är sopranen Simonetta Cavalli och tenoren Ulf Bergström, båda  med erfarenheter från såväl klassiska operascener som gatuopera. Platserna de  ska sjunga på har valts med omsorg utifrån sin ”italienska karaktär”. Följande är  ungefärliga hålltider. 

Fredag 29/9 

Folke Bernadottes bro, Djurgården, ca 14.00–14.30 

Karlaplan, Östermalm, ca 15.15–15.45 

Brända tomten, Gamla stan, ca 16.30–17.00 

Lördag den 30/9 

Stadshusets terrass, Kungsholmen, ca 13.00–13.30 

Mosebacke torg, Södermalm, ca 14.15–14.45 

Långholmen, vid bron intill Reimersholme, ca 15.30–16.00 

Kommentarer är stängda.