Annons:

Vill stoppa reklam för flygbolag

Tre partier i Göteborg vill stoppa reklam för bland annat flygresor, bensinbilar och oljeföretag på de reklamtavlor som kommunen ansvarar för, till exempel vid kollektivtrafikens hållplatser.

Det är Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ som står bakom förslaget. Reklam ska inte locka till konsumtion som skadar klimatet, anser de.

– Vi kan påverka genom att uppmana att inte köpa saker somåstadkommer fossila utsläpp och som bidrar till att försämra klimatet, säger kommunalrådet Grith Fjeldmose (V) till Göteborgs-Posten.

14 kommentarer

 1. Kalle: Rösta bort hela gänget!
 2. Reijo F: I Stockholm Stad och Region Stockholm samarbetar Moderaterna, Centern, SD, KD och Liberalerna med Miljöpartiet. Utan Miljöpartiet försvinner dessa partier från all makt. När Miljöpartiet föreslår samma typ av reklamförbud i Stockholm böjer sig samarbetspartierna och går med på samma förbud.
 3. Erik Huss: Intressant och modigt grepp! Speciellt i staden där fossilbilbolaget Volvo är gudar... Önskar dock att det var ett förslag från Handelskammaren. Nu kommer det bli politiskt käbbel om förslaget.
 4. Carl-M: Det handlar bara om bakåtsträvande. Flyget är självsanerande och minskar sin miljöpåverkan över tid.
 5. Nisse West: Och exakt vilken annan konsumtion bidrar inte till fossila utsläpp? Flyget står för ca 3% av världens koldioxidutsläpp. Kolla lite vad övrig industri "bidrar" med. Sluta köpa en massa skräp som skeppas över världshaven, så klarar vi våra mål galant. Löjligt och populistiskt förslag!
 6. Anders: Nej Reijo SD är inte med i Stockholm därför har mp all makt.
 7. Annette: Jag får känslan av att det ligger någonting annat bakom detta förslag än klimathotet. Oroande.
 8. Jesper: Det är dags för våra politiker att börja jobba med vetenskapliga grunder och sluta med symbolpolitik. Jag vet hur jag kommer att rösta nästa gång. Vet du?
 9. John Doe: Politiker: Den mänskliga dumhetens kapitalister. Och innan de pådyvlar folk hur de skall leva kan de åtminstone börja leva som själva som de lär! En god politiker i en demokrati är lika otänkbar som en ärlig inbrottstjuv.
 10. Anders: Dessvärre handlar nog det här inte alls bara om klimathotet. Det handlar nog minst lika mycket om att man är väl medveten om att frihet att resa är något som hindrar de här partierna (och kanske tyvärr minst ett till) att genomföra en politik som inte har gått att genomföra och bibehålla med demokratiskt stöd i de länder där det har prövats tidigare. Ja, det är oroande. Den här artikeln är väl värd att läsa igen: https://www.travelnews.se/ovrigt/kronika-resor-ar-priset-vi-maste-betala/
 11. Totte: Till Reijo F: SD är inte med. Om allianspartierna i Sthlm hade haft cojones hade de samarbetat med SD och därmed sluppit MP.
 12. Stefan: Behövs förvisso ingen reklam för livsnödvändiga produkter men helt klart ett korkat förslag av mäniskor som troligen har en allt för kort livserfarenhet.
 13. Glenn: göteborg slutar aldrig att förvånan. Många lever med skygglappar. Man är beroende av den kinesiska bilfabriken, hamn med bränslen, fabriker mm. kommun som leker företag med statens pengar, (liseberg) då göteborg är andra största bidragskommun efter malmö i sverige så betalar resten av sverige för göteborg. staden är en av dom mest förorenade i sverige där 80% av befolkningen är beroende av dessa jobb, den största arbetarstaden i sverige som jobbar med yrken som förstör miljön. Innan ni ger er på andra se över eran stad först samt erat leverne.
 14. Reijo F: Totte och Anders! SD släppte igenom koalitionen mellan Mp och Moderaterna, KD, L och C. SD struntade i resebranschen då de i grunden inte vill ha ett samhälle där man uppmanar människor resa och berika sig med kunskaper om andra kulturer. Det räcker med falukorv, folkdans och varpa.