Annons:

Vings storägare Petter Stordalen praktiserade på charterflyget till Rhodos

I onsdagskväll lyfte Sunclass Airlines, Vings eget flygbolag, med drygt 200 semesterfirare mot Rhodos. Vad resenärerna inte visste var att det under flygningen skulle bli omhändertagna av en alldeles speciell steward i kabinbesättningen ombord – nämligen storägaren Petter Stordalen. Under ett antal dagar har sedan Petter varit ett oväntat inslag på Vings familjehotell Sunwing Kallithea Beach på Rhodos, enligt ett pressmeddelande.

– Ving är en nordisk kronjuvel och jag har ända sedan köpet 2019 gång på gång imponerats av verksamheten och kulturen i bolaget. Nu var det dags att också på plats på en resa följa personalens arbete och hjälpa till så gott jag kunde. Det blev en fantastisk resa och efter den så är det tydligt att inte bara personalen är guld värd utan att Ving också har Nordens bästa resenärer, säger Petter Stordalen.

På den två dagar långa vistelsen på Rhodos mötte Stordalen både gäster och medarbetare på familjehotellet Sunwing Kallithea Beach. Hotellet är ett av Vings mest populära resorts och som sedan i höstas åter är i koncernens ägo. Även där praktiserade Stordalen bland gästerna som fitnessinstruktör och ledde vattengympan. På Rhodos deltog Stordalen också i ett evenemang med lokala samarbetspartners, media och representanter från myndigheter, ett återkommande evenemang som Ving gör regelbundet på sina största resmål.

Petter Stordalen – en av storägarna till Nordic Leisure Travel Group. Den 31 oktober 2019 stod det klart att Ving och moderkoncernen Nordic Leisure Travel Group (NLTG) fått nya ägare efter den uppmärksammade konkursen av brittiska resejätten Thomas Cook Group plc. Petter Stordalen gick in som en av majoritetsägarna i bolaget med sitt Strawberry Group och äger idag 39,5 procent av koncernen. Övriga 39,5 procent ägs av kapitalfonden Altor och resterande 19,5 procent av TDR Capital samt ledningen för NLTG, 1,25 procent. I gruppen ingår researrangörerna Ving Sverige och Ving Norge, Globetrotter, Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland, flygbolaget Sunclass Airlines samt hotellbolaget Resorts & Hotels där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår. Gruppen säljer cirka 1 325 000 resor i de nordiska länderna årligen.

3 kommentarer

  1. Susanne: Petter Stordalen, dubbelmoralens mästare som aldrig utmanas av journalister.
  2. Peter: Vari ligger "dubbelmoralen" att få liv i ett vibrerande företag som blev förstört av Nordisk girighet och Europeiskt ägande . Synd Samma inte sker Med TUI
  3. Marie-Louise: Vi befann oss på Sunprime Ixia och fick se bilder från cava servering på planet Sthlm. Rodos. Jätte trevlig "happening" tyckte dom som flugit med samma plan. Och vi med som såg bilderna.
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024