Annons:

Booking drabbat av bedragare

Polisen i Sverige varnar för att bedragare kommit över 10 000 mejladresser och äkta bokningsuppgifter från Booking.com. Resenärer luras att betala i förskott till bedragarna.

Det är på Facebook som polisen i dag gått ut med en varning. Detta efter att resenärer som gjort hotellbokningar via onlineresebyrån Booking.com lurats att betala pengar i förskott.

Enligt polisen har bedragare kommit över 10 000 mejladresser och fullständiga bokningsuppgifter från Booking. Bedragarna har mejlat den som bokat, och mejlet ser ut att komma från det bokade hotellet.

I mejlet står att man måste betala i förskott. Eftersom mejlet innehåller alla äkta bokningsuppgifter och personuppgifter har många trott att det är äkta och därför betalat – men då till bedragarnas konto.

Polisen uppmanar nu de som bokat hotellrum och som fått ett liknande mejl att ringa hotellet – men inte via det telefonnummer som står i mejlet.

Travel News har bett Booking om en kommentar, men bolagets presstjänst svarar att ”Booking avvaktar mer information om det aktuella fallet innan de ger en kommentar.”

Se polisens varning här.

Kommentarer är stängda.