Annons:

Nytt samarbete för säkra onlinebetalningar

UATP lanserar ett samarbete med det svenska företaget Trustly. Samarbetet ska göra det möjligt för flygbolag att enkelt ta emot omedelbara nätbankbetalningar för biljettköp över hela Europa.

Samarbetet mellan den globala betalningslösningen UATP och det svenska finanstekniska företaget Trustly ger resenärer möjlighet att betala flygbiljetter med hjälp av sitt bankkonto, direkt från ett flygbolags bokningsplattform.

Företagen skriver i ett pressmeddelande att tjänsten ”sänker flygbolagets distributionskostnader, eliminerar risken för bedrägeri och begränsar risken för annullerade debiteringar för flygbolagen.”

– Detta samarbete kommer att hjälpa de flygbolag som är medlemmar i UATP att få en konkurrensfördel genom att ge resenärerna tillgång till en allmänt föredragen betalningsmetod i Europa, säger UATP:s vd och koncernchef Ralph Kaiser i en kommentar.

Trustly är ett svenskt FinTech-företag (finanstekniskt företag) som för närvarande täcker 29 länder och är ansluten till mer än 190 banker.

UATP är en global betalningslösning som ägs och drivs av världens flygbolag och accepteras av tusentals handlare för flyg-, järnvägs- och resebyråbetalningar.

Kommentarer är stängda.