Annons:

Gröna Lunds nya attraktion: 90 graders fritt fall

Gröna Lund avslöjar 2017 års stora nyhet: åkattraktionen Ikaros. Ikaros är 95 meter hög där man i 90 graders vinkel faller fritt.

Nästa års stora nyhet på Gröna Lund är fritt fall i 90 graders vinkel. Åkattraktionen Ikaros är 95 meter hög och man faller i 90 grader fritt mot marken.

– Jag har i princip åkt allt man kan åka på en nöjespark, så jag vet att det här är något av de absolut läskigaste fallen man kan utsätta sig för. Men också bland de roligaste! Känslan av adrenalinet som fullkomligen pumpar ut i kroppen när man kommer ner är helt obeskrivlig. De som vågar måste absolut prova Ikaros, säger Peter Osbeck, attraktionschef på Gröna Lund i ett pressmeddelande.

Ikaros har fått sitt namn från den grekiska mytologin. Enligt sägnen byggde Daidalos och hans son Ikaros vingar av vax och fjädrar för att fly från sin fångenskap hos kung Minos men Ikaros blev övermodig och flög så nära solen att hans vingar smälte – så han föll till marken.

Ikaros blir Gröna Lunds 31 attraktion. Ikaros är ett sky jump och tillverkas av det schweiziska företaget Intamin (som också står bakom parkens attraktion Insane). En liknande attraktion finns i dag enbart på Busch Gardens i Florida.

 
Om Ikaros
Namn:
Ikaros
Totalhöjd:
95 meter
Fallvinkel:
90 grader
Fallhastighet: 90 km/h
G-krafter: 3,5 G
Kapacitet: 2 gondoler med 8 sittplatser i varje
Attraktionstyp:
Sky Jump
Tillverkare:
Intamin
Längdgräns: 140 cm
Premiärdatum:
säsongen 2017

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024