Annons:

Annons:

Gröna Lunds nya attraktion: 90 graders fritt fall

Gröna Lund avslöjar 2017 års stora nyhet: åkattraktionen Ikaros. Ikaros är 95 meter hög där man i 90 graders vinkel faller fritt.

Nästa års stora nyhet på Gröna Lund är fritt fall i 90 graders vinkel. Åkattraktionen Ikaros är 95 meter hög och man faller i 90 grader fritt mot marken.

– Jag har i princip åkt allt man kan åka på en nöjespark, så jag vet att det här är något av de absolut läskigaste fallen man kan utsätta sig för. Men också bland de roligaste! Känslan av adrenalinet som fullkomligen pumpar ut i kroppen när man kommer ner är helt obeskrivlig. De som vågar måste absolut prova Ikaros, säger Peter Osbeck, attraktionschef på Gröna Lund i ett pressmeddelande.

Ikaros har fått sitt namn från den grekiska mytologin. Enligt sägnen byggde Daidalos och hans son Ikaros vingar av vax och fjädrar för att fly från sin fångenskap hos kung Minos men Ikaros blev övermodig och flög så nära solen att hans vingar smälte – så han föll till marken.

Ikaros blir Gröna Lunds 31 attraktion. Ikaros är ett sky jump och tillverkas av det schweiziska företaget Intamin (som också står bakom parkens attraktion Insane). En liknande attraktion finns i dag enbart på Busch Gardens i Florida.

 
Om Ikaros
Namn:
Ikaros
Totalhöjd:
95 meter
Fallvinkel:
90 grader
Fallhastighet: 90 km/h
G-krafter: 3,5 G
Kapacitet: 2 gondoler med 8 sittplatser i varje
Attraktionstyp:
Sky Jump
Tillverkare:
Intamin
Längdgräns: 140 cm
Premiärdatum:
säsongen 2017

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019