Annons:

Maximera dina resor med ett kreditkort utan valutapåslag och andra förmåner

Visste du att det kan tillkomma en avgift när du betalar med ditt betalkort utomlands? Avgiften är ett så kallat valutapåslag som läggs på den totala köpesumman när du betalar för en vara eller tjänst i en annan valuta. För att undvika den extra avgiften kan du istället betala med ett kreditkort utan valutapåslag. Många kreditkort erbjuder också andra kostnadseffektiva förmåner.

Vad är ett valutapåslag?

När du handlar med ditt betalkort utomlands i en annan valuta tillkommer det vanligtvis en extra avgift på grund av valutaväxlingen. Själva valutapåslaget kan vara en fast avgift eller en procentandel av det totala beloppet. Påslaget ska därefter täcka de kostnader banken har för att genomföra valutaväxlingen. Vanligtvis är summan mellan 1-3% av totalbeloppet och gör du flera köp kan denna summa bli väldigt stor.

Då ska du välja ett kreditkort utan valutapåslag

För dig som regelbundet är på resande fot eller planerar att resa under en längre period, kan ett kreditkort utan valutapåslag vara fördelaktigt. Du behöver med andra ord inte oroa dig för dolda avgifter vilket gör din resa mer bekväm och 

Andra tips och tricks för att maximera belöningar och undvika avgifter på resan

Många kreditkort som har 0% valutapåslag kan också ge dig andra förmåner. Varför inte kombinera fler kort för att göra resan så kostnadseffektiv och bekväm som möjligt?

Tre olika kreditkort med 0% valutapåslag och dess förmåner

Collector Easyliving

Collector Easyliving är ett av de bättre kreditkorten utan valutapåslag och perfekt för dig som gillar att shoppa. Kreditkortet är dessutom perfekt att ta med på resan just på grund av att det inte har något valutapåslag.

Kreditkortet är även gratis under ditt första år med en högsta kredit upp till 50 000 kr. Däremot är både uttagsavgiften och räntan hög vilket kan vara bra att känna till.

Det ingår flera försäkringar såsom leveransförsäkring, reseförsäkring, allriskförsäkring, avbeställningsskydd och självriskskydd.

Northmill Kreditkort

Northmill Kreditkort är ett kostnadsfritt kort där du kan få 2% sparränta, förutsatt att du inte väljer att “betala senare”. På resan utomlands kan du lugnt betala utan att det tillkommer ett valutapåslag och behöver du ta ut pengar så gör du även det kostnadsfritt.

Revolut Standard

Revolut Standard är kreditkortet utan uttagningsavgift eller valutapåslag, perfekt för dig som ofta är ute och reser. Kortet har även många funktioner som underlättar hanteringen av din privata ekonomi. Du kan där bland annat investera i guld, aktier och råvaror.

Sammanfattning

Om du planerar att resa till ett annat land som har en annan valuta är det viktigt att du är medveten om att ditt betalkort kan ta en avgift vid varje köp. Med ett kreditkort kan du undvika överraskande extra kostnader. Du har också möjlighet att göra din resa mer kostnadseffektiv och tryggare med ett kreditkorts andra fördelar. Genom att kombinera flera olika kreditkort kan du därför maximera dina resor utan att behöva betala mer än vad du behöver och istället lägga pengar på något roligt.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024