Annons:

Annons:

Podcast-intervju med Birkas avgående vd Satu Andersson

Satu Andersson är den enda kvinnliga vd:n i rederibranschen i Sverige. Efter knappt sju år lämnar hon över stafettpinnen på Birka Cruises. Travel News fick en avskeds-intervjun på Satus kontor som har perfekt utsikt rakt över landgången till Birka.

Lyssna via Acast här. 

Lyssna via Spotify här.

I den här podcasten berättar Satu Andersson vad hon är mest nöjd med och vad som finns kvar att arbeta med för nästa vd tillträdande Tomas Karlsson.

– Jag är mest stolt över att vi har skapat nya produkter i den här industrin. Att vi vågade kryssa norrut till Höga kusten och till tomten. 

Kvar att fixa för nästa vd är bland annat terminal-utvecklingen på kajen och skapa tvillingar till vinter-produkterna.  

Vad Satu ska göra nu är inte klart, men hon kommer att vara kvar och gå parallellt med den nya chefen ett tag. 

Vi pratar också Nordens Monaco: Åland. Birka är ett dotterbolag till Eckerökoncernen som ägs av några familjer på Åland.  

– Det är en speciell kultur, det kan jag hålla med om. Jag gillar att de värnar om sitt, för mig är Åland en entreprenörskultur, säger Satu Andersson. 

Vi får också veta hur Satu är som chef, att det lär dröja innan den första kryssningsbåten som går på el dyker upp och att det uppstår flärd när människor rör på sig. Under faktarutan avslöjar Satu också sitt okända dubbelnamn. Lyssna på hela intervjun och då kommer att få veta.

Lyssna via Acast här. 

Lyssna via Spotify här.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.