Annons:

Tre års frånvaro är slut – Royal Caribbean är tillbaka i Dubai

Royal Caribbean International börjar med sin kryssningar från Dubai igen vintern 2019-20, efter nästan tre års frånvaro i Persiska viken. "Lite mer än 30 000 resenärer kommer att resa med Jewel of the Seas i perioden 16 december 2019 till 16 mars 2020", säger Johan Rudolf, försäljningschef i Sverige.

Det blir två olika 7-nätters kryssningar med fartyget Jewel of the Seas, med start och slut i Dubai.
– Historiskt har detta varit en populär kryssningsprodukt hos de nordiska gästerna, säger Johan Rudolf Försäljningschef i Sverige.

Den första kryssningsrutten ankommer Khasab och Muscat i Oman samt Sir Bani Yas och Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Ankomsthamnar för övriga kryssningsrutter är Bahrain, Doha i Qatar samt Sir Bani Yas.

Johan Rudolf, försäljningschef Sverige, förklarar varför.

Varför har ni varit borta från viken?

– Royal Caribbean International specifikt har inte haft kryssningar från Dubai, men våra systerrederier Celebrity Cruises och Azamara Club Cruises har haft fartyg med avresa från Abu Dhabi och Dubai under dessa år.

Hur många resenärer vill ni få in på ett år?

– Lite mer än 30 000 resenärer kommer att resa med Jewel of the Seas i perioden 16 december 2019 till 16 mars 2020. Då Dubai har varit, och är, populärt hos många svenskar så hoppas vi givetvis att en hel del gäster ombord kommer att vara svenskar som på en Dubaikryssning kan uppleva mycket mer av den intressanta och soliga Emiraten på en och samma semester.

Har krigsrisken minskat eller vad att ni återvänder?

– Då RCL Cruises Ltd har haft både Celebrity Cruises och Azamara Club Cruises i Förenade Arabemiraten under de här åren så är det inte en riskbedömning som är anledning till varför inte specifikt Royal Caribbean International har funnits i Dubai de senaste åren. Det är snarare en fråga om kapacitet när andra områden, som t ex Australien och Kina har ökat sina volymer .

Är detta ert mest lönsamma område?

– Nej, Karibien, Europa och Kina är mer lönsamma med större volymer och kapacitet samt har en större lokal marknad att bearbeta med hänsyn till fartygens stora avresehamnar (homeport) där.

 

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024