Annons:

Annons:

Baltic Queen är tillbaka i trafik efter sex veckor på varv

Tallinks fartyg Baltic Queen, är åter i trafik på rutten Stockholm – Tallinn efter en sex veckors vistelse på Remontowa-varvet i Gdansk, Polen. Under dockningsperioden har stora renoveringar och tekniskt underhåll genomförts och flertalet innovativa lösningar installerats för att öka fartygets energieffektivitet och miljövänlighet. Under de senaste fem åren har Tallink Grupp investerat över 75 miljoner euro i sitt fartygsrenoveringsprogram, enligt ett pressmeddelande.

Ombord Baltic Queen har renoveringsarbetet koncentrerats till restauranger, allmänna utrymmen och tekniska arbeten. Helt nytt är det väletablerade restaurangkonceptet, Fastlane, som nyligen introducerats på det nyrenoverade systerfartyget, Galaxy. Grande Buffét har moderniserats och fartygets showbar, Starlight, har tagit det nya grafiska manéret i bruk. I allmänna utrymmen har nya mattor tillkommit samt uppgraderingar av barer, korridorer, butiker och hytter har utförts.

Sett från en teknisk synvinkel, har en betydande mängd arbeten genomförts. Fartyget att fått nya reduktionsväxlar installerade, vilket b.la. ger en bättre tillgång till fartygets bogpropellrar. Resultatet av de tekniska arbetena har lett till ännu större passagerarkomfort samt ökad miljövänlighet och ekonomisk effektivitet.

Fyra av Tallink och Silja Lines fartyg har redan genomgått omfattande renoveringar: shuttle-fartyget Star, kryssningsfartygen Silja Symphony och Serenade samt Galaxy har alla befunnit sig på dock för regelbundet underhåll och är nu åter i trafik på sina respektive rutter. Under mars och april kommer Tallink-fartygen Victoria I och Isabelle gå på varv för att genomgå planerat underhåll och moderniseringsarbeten.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.