Annons:

Annons:

Birka har renoverat för 21 miljoner kronor

Birka Cruises har invigt sitt sprillans nya upplevelsedäck. 21 miljoner kronor har investerats i 1 450 kvadratmeter med lobbylounge, café, bar, butik och nattklubb, enligt ett pressmeddelande.

Rederiet fortsätter samarbetet med Lervik Design med Alexander Lervik och Joel Hesselgren som tidigare har gjort om den 875 kvadratmeter stora vinterträdgården, casino, tre restauranger och hytter hos Birka.

– Vi har ritat lobbyn med utgångspunkt från skärgården och den skandinaviska formtraditionen och valt material och färger som harmoniserar med detta och ger en lyxig känsla. Inspirationen till designen av nattklubben Backstage kommer från den lite hemliga miljön bakom scenen, säger Alexander Lervik.

Rederiet har dessutom byggt ut butikerna och skapat en ännu bättre shoppingupplevelse med hjälp av retailexperten Anne Hesselgren på KOM. Specialritad inredning med mässing, valnöt, mattor från Bolon och vintagelampor från svenska glasbruk i Småland ger en modern och elegant inramning.

– Vi vill göra något nytt och lämna det vanliga taxfreetänket för en inspirerande miljö med en spännande mix av varumärken, kläder, accessoarer och inredning, säger Satu Andersson vd på Birka.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.