Annons:

Costa Cruises fokuserar mer på Medelhavet

Inför vintersäsongen 2020/2021 stärker italienska kryssningsanordnaren Costa Cruises sitt fokus på Medelhavet ännu mer - bland annat kommer Turkiet och Israel att än en gång finnas med i programmet. Företagets närvaro i Medelhavet, liksom dess gröna profil, förstärks ytterligare med två helt nya naturgasdrivna flaggskepp. Till sist stärker Costa Cruises sin närvaro på den kinesiska marknaden, där efterfrågan växer, enligt ett pressmeddelande från Related som nu mera sköter all PR åt Costa Cruises.

Italienska kryssningsrederiet Costa Cruises har nyligen tillkännagett att de från och med nästa vinter ska öka närvaron och kapaciteten i Medelhavet, som är företagets populäraste kryssningsdestination.

Från och med vintern 2020/2021 blir Turkiet och Israel än en gång del av programmet genom en serie 14-dagarskryssningar med skeppet Costa Fortuna. Förutom boende i Istanbul och den turkiska staden Izmir får passagerarna möjlighet att uppleva Aten, Marseille, Barcelona, Heraklion (Kreta), Palermo och Napoli. De första två kryssningarna avgår från Savona i Italien den 6 december 2020 respektive den 7 februari 2021.

Costa Cruises närvaro i Medelhavet stärks ytterligare med de två nya flaggskeppen Costa Smeraldaoch Costa Toscana, som för tillfället konstrueras på skeppsvarvet Meyer i Åbo, Finland. Från och med november i år kommer man kunna åka med Costa Smeralda på veckokryssning i västra Medelhavet. Costa Toscana sjösätts 2021. De två nya skeppen utgör ett stort genombrott för miljön, för de drivs av naturgas, som är världens renaste fossila bränsle, både i hamn och till havs, vilket bidrar till att minimera miljöpåverkan.

Nytt skepp till Asien
Förutom Costa Smeralda och Costa Toscana är ytterligare ett nytt skepp på väg till Costa Cruises flotta: Costa Firenze. Skeppet, som för tillfället byggs på Fincantieri-varvet i Marghera, Italien, ska segla i Asien och sätts in tidigare än planerat. Costa Firenze är tillsammans med systerskeppetCosta Venezia, som sjösattes i mars i år, det första i Costa Cruises flotta som är särskilt utformat för den kinesiska marknaden. Här är Costa Cruises, som gjorde sitt inträde på den asiatiska marknaden 2006, marknadsledande.

Kommentarer är stängda.

Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023