Annons:

Premium

Danskt bolag med svenska ägare köper HH-bolaget ForSea

Danska Molslinjen köper ForSea, som driver färjelinjen mellan Helsingborg och Helsingör. Bakom Molslinjen finns svenska riskkapitalbolaget EQT. Text: Janne Sundling

”Vi ser fram emot ett nära samarbete mellan Molslinjen och Forsea där vi kan utbyta lärdomar och fortsätta tillväxtresan mot en hållbar ledande aktör i regionen”

Molslinjen köper ForSea av den internationella investeringsfonden Igneo Infrastructure Partners. ForSea ska drivas vidare under samma varumärke. Molslinjens driver en stor del av färjetrafiken i Danmark, som Bornholmslinjen mellan Ystad och Rönne liksom nu även Forseas färjor mellan Helsingborg och Helsingör.

– Det här betyder att vi blir del av något större. De har en massa kompetens, och vi kan stödja och lära av varandra, vilket är en fördel, säger Forseas vd Kristian Durhuus till News Øresund.

– Forsea är ett attraktivt och välskött färjerederi. På samma sätt är Forsea och Molslinjen båda viktiga transportlänkar i Norden med ett mycket kompletterande utbud av tjänster och expertis inom sina respektive organisationer. Vi ser fram emot ett nära samarbete mellan Molslinjen och Forsea där vi kan utbyta lärdomar och fortsätta tillväxtresan mot en hållbar ledande aktör i regionen, säger Carsten Jensen, vd på Molslinjen.

Förra året transporterade Molslinjen ca 8 miljoner passagerare på nio danska linjer, däribland Molslinjen mellan Odden på Själland och Aarhus/Ebeltoft samt Bornholmslinjen mellan Ystad och…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024