Annons:

Finnlines storsatsar på passagerartrafiken

Rederiet Finnlines har tagit ett strategiskt beslut om att för första gången storsatsa på passagerartrafiken.

I går höll rederiet presskonferens på Finlands ambassad i Stockholm för att berätta om sina planer.

Parallellt med att man fortsätter satsa på godstrafiken vill man utveckla passagerartrafiken, i första steget från Sverige till Åland och Finland. Bland annat investerar man i nya fartyg, både RoRo-fartyg och RoPax-färjor i den så kallade Superstarklassen, som kommer att fördubbla passagerarkapaciteten på linjen Kapellskär-Långnäs-Nådendal.

De nya fartygen kommer att ha attraktiva restauranger, en spaavdelning med finsk sauna, bekväma arbetsplatser och lounger, omfattande shoppingytor och ett stort serviceutbud även i övrigt. Den natursköna utsikten över skärgården har varit central i fartygens design, och inredningen kommer att utformas av den ledande finska inredningsdesignstudion dSign Vertti Kivi, som specialiserar sig på så kallad ambience design, det vill säga att inreda miljöer som inte enbart är vackra utan också väcker känslor av välbefinnande.

Finnlines nya RoPax-fartyg i Superstarklassen får namnen Finnsirius and Finncanopus efter de starkast lysande stjärnorna på natthimlen. De kommer att förbättra passagerarnas reseupplevelse avsevärt. Vart och ett av fartygen rymmer 1100 passagerare, vilket är ungefär dubbelt så många som ryms i de fartyg som trafikerar rutten idag. Även lastkapaciteten ökas, från dagens strax över 4 000 lastmeter till 5 200 lastmeter. 

“Vår linje mellan Sverige och Finland är redan mycket populär hos våra kunder. Genom att öka kapaciteten för både gods och passagerare, samtidigt som vi förbättrar komforten för passagerarna, kan vi höja standarden på våra tjänster och stärka Finnlines position som den viktigaste leverantören av maritima tjänster mellan de båda länderna. När Superstar-färjorna sätts in på rutten, skapar vi skalfördelar och kan stödja våra kunders affärsutveckling och öppna nya möjligheter för dem,” säger Antonio Raimo, Line Manager, Finnlines.

“Den nya generationen fartyg i Superstarklassen adderar modern resekomfort till de frakttjänster i toppklass som Finnlines är känt för. Vi har för avsikt att erbjuda det bekvämaste och enklaste sättet att resa sjövägen mellan Sverige, Åland och det finska fastlandet. Den unika Östersjöskärgården är närvarande genom hela resan och våra passagerare kommer att ha möjligheten att uppleva havet med alla sina sinnen, säger Marco Palmu, Head of Passenger Services, Finnlines i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.