Annons:

Här är årets kryssningstrender

Att åka på kryssning har blivit något som allt fler svenskar överväger. De senaste fyra åren har bokningarna ökat med 78 procent och ser man enbart på Hurtigruten så ligger samma siffra på hela 350 procent . Och intresset bara ökar, även bland de yngre. Allt enligt ett pressmeddelande från Resia.

– Vi har under de senaste åren sett en dramatisk ökning av kryssningsresandet och det finns en stor nyfikenhet bland olika åldersgrupper att prova på det här sättet att resa. Att få uppleva flera paradisöar från en och samma balkong är något som lockar och som känns lite nytt. Dessutom är det otroligt prisvärt, något som också är en fördel såklart, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

När svenskarna genom en SIFO-undersökning beställd av Resia fick svara på frågan vilken slags resa som finns med på deras Buckel List hamnade en resa med Hurtigruten på en delad andraplats. Det är en resa man drömmer om i samtliga åldersgrupper även om det största intresset fortfarande finns hos den äldre gruppen (56-79 år). Där hamnade resan på en delad förstaplats. Hos mellangruppen (35-55 år) placerade sig Hurtigruten på en delad tredjeplats och hos de yngsta (16-34 år) på en stabil femteplats.

– Förra året var en riktig rekordsäsong när gäller bokningar på Hurtigruten och vi har all anledning att tro att 2018 kommer blir ännu bättre. Orsaken till detta är att kunden idag får en mycket bättre produkt och betydligt mer för pengarna. Dessutom ökar intresset bland svenskarna när det gäller naturupplevelser på hemmaplan, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

2018 års kryssningstrender:

  • Generationsresande
  • Fortsatt stora ökningar på kryssningar i Karibien
  • Ökad efterfrågan bland barnfamiljer
  • Ökat intresse för kryssningar som inkluderar Panamakanalen

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024