Annons:

Annons:

Här är årets kryssningstrender

Att åka på kryssning har blivit något som allt fler svenskar överväger. De senaste fyra åren har bokningarna ökat med 78 procent och ser man enbart på Hurtigruten så ligger samma siffra på hela 350 procent . Och intresset bara ökar, även bland de yngre. Allt enligt ett pressmeddelande från Resia.

– Vi har under de senaste åren sett en dramatisk ökning av kryssningsresandet och det finns en stor nyfikenhet bland olika åldersgrupper att prova på det här sättet att resa. Att få uppleva flera paradisöar från en och samma balkong är något som lockar och som känns lite nytt. Dessutom är det otroligt prisvärt, något som också är en fördel såklart, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

När svenskarna genom en SIFO-undersökning beställd av Resia fick svara på frågan vilken slags resa som finns med på deras Buckel List hamnade en resa med Hurtigruten på en delad andraplats. Det är en resa man drömmer om i samtliga åldersgrupper även om det största intresset fortfarande finns hos den äldre gruppen (56-79 år). Där hamnade resan på en delad förstaplats. Hos mellangruppen (35-55 år) placerade sig Hurtigruten på en delad tredjeplats och hos de yngsta (16-34 år) på en stabil femteplats.

– Förra året var en riktig rekordsäsong när gäller bokningar på Hurtigruten och vi har all anledning att tro att 2018 kommer blir ännu bättre. Orsaken till detta är att kunden idag får en mycket bättre produkt och betydligt mer för pengarna. Dessutom ökar intresset bland svenskarna när det gäller naturupplevelser på hemmaplan, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

2018 års kryssningstrender:

  • Generationsresande
  • Fortsatt stora ökningar på kryssningar i Karibien
  • Ökad efterfrågan bland barnfamiljer
  • Ökat intresse för kryssningar som inkluderar Panamakanalen

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019