Annons:

Annons:

”Jag snöade in på bilfärjor när jag var 13”

I nästa vecka är det premiär för Gotlandsbåten som ska utmana Destination Gotland. Igår visade initiativtagarna Ralph Axelson och Pigge Werkelin upp fartyget för föreningen ”Gotländska stockholmare”.

Gotlandsbåten är startat av ett antal eldsjälar med syftet att få antalet turister till Gotland att öka. Den 28 april går den första turen, mellan Nynäshamn och Visby. Just nu ligger fartyget vid Skeppsbron i Stockholm, där de sista inredningsdetaljerna faller på plats.

Två av initiativtagarna till utmanaren, Ralph Axelson och Pigge Werkelin, passade på att bjuda in medlemmar i föreningen ”Gotländska stockholmare” att få en smygtitt av fartyget. Cirka 200 personer nappade på att få en guidad visning ombord.

– Innan var jag skeptisk, nu kan jag absolut tänka mig att åka med Gotlandsbåten, sa en av besökarna som fick sig en förhandstitt.

Ralph Axelson hävdade under visningen att man redan lyckats få Destination Gotland att sänka sina priser.

– Plus att Destination Gotland flyttat 100 000 platser från Oskarshamn till Nynäshamn under högsäsong – något som ”aldrig skulle gå”. Man ser vad konkurrens kan göra, sa Ralph Axelson.

Han sa att han aldrig jobbat så hårt som han gjort med detta projekt de senaste månaderna.

– Det är lite David mot Goliat, så man får vara lite ödmjuk. Men det är turistnäringen som är Gotlands framtid, om man gör den mer professionell.

Ralph Axelson fick frågan hur han hamnade i det här projektet, och berättade om när han som 13-åring för första gången skulle åka till Gotland från Västervik.

– Så jag snöade in på bilfärjor när jag var 13 år.

Läs också: Låga priser ska ge Gotlandsbåten fart

Pigge Werkelin berättar om nya Gotlandsbåten för en grupp nyfikna.

Pigge Werkelin berättar om nya Gotlandsbåten för en grupp nyfikna.

Gotlandsbåten, som för tillfället låg förtöjd vid Skeppsbron i Stockholm.

Gotlandsbåten, som för tillfället låg förtöjd vid Skeppsbron i Stockholm.

5 kommentarer

  1. Anne-Marie: Lycka till Raffe!!
  2. Micke: Lycka till Ralph och Gotlandsbåten!
  3. Charlie: Lycka till!
  4. David: Kul, lycka till Ralf!
  5. Josefine: Stort lycka till Ralph!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.