Annons:

Norwegian Cruise Line firar ännu en lansering i Prima-klassen

Kryssningsjätten Norwegian Cruise Line (NCL) har meddelat att Norwegian Viva – det andra av totalt sex kryssningsfartyg i den nya Prima-klassen – har sjösatts vid det italienska varvet Fincantieri i Marghera i Venedig. Det är första gången som det nya fartyget rör vid vattnet – en viktig milstolpe för bygget, enligt ett pressmeddelande.

I enlighet med traditionen firades evenemanget med en sjöfartsceremoni. Under ledning av Harry Sommer, vd och koncernchef för NCL, och Antonio Quintano, direktör för Fincantieris varv, svetsades ett minnesmynt in i Norwegian Viva.

”Det är efterlängtat och en stolt dag för oss alla att få se Norwegian Viva sjösättas – vårt 19:e fartyg. Hon är det andra fartyget i vår innovativa Prima-klass och representerar vårt ständiga engagemang och fokus på att ge gästerna de bästa semesterupplevelserna. Namnet Viva betyder ’att leva’ och hennes motto är ’Live it up’. Vi längtar efter att få omsätta detta motto i praktiken och välkomna våra gäster ombord för en oförglömlig resa”, säger Harry Sommer i ett pressmeddelande.   

Lanseringen innebär också att de yttre dekorationerna och målningarna på Norwegian Viva är färdiga – inklusive den iögonfallande konsten på skrovet, designad av den italienska graffiti- och skulpturkonstnären Manuel Di Rita, mer känd som ”Peeta”.

Nu fortsätter byggandet av Norwegian Vivas interiör och boende innan hon officiellt levereras till NCL och påbörjar sin första resa 2023. 

Kommentarer är stängda.