Annons:

Stordalen lägger bud på Hurtigruten

Den norska hotellmagnaten vill bli delägare i Hurtigruten. ”Finns en stor potential”, säger han.

Nu vill Petter Stordalen ge sig ut på djupt vatten. Joint venture-bolaget Silk Bidco, som indirekt ägs av Petter Stordalen-kontrollerade Home Capital, har nämligen tillsammans med Periscoupus (kontrollerat av Hurtigrutens styrelseordförande Trygve Hegnar) och brittiska riskkapitalbolaget TDR Capital lämnat ett erbjudande om att köpa 100 procent av aktierna i Hurtigruten kontant.

Avtalet innebär att TDR ska äga 90 procent, medan Stordalen och Hegnar äger fem procent var av företagets samlade aktiekapital.

Budet ligger på 7 norska kronor per aktie, vilket värderar hela Hurtigruten till cirka 2,9 miljarder norska kronor.

– Hurtigruten har en unik historia och en stark marknadsposition. Vi är överförtjusta över att få möjligheten att öka tillväxten i verksamheten. Vi vill bygga vidare på den starka position företaget har, vi vill investera och vi vill bidra till att Hurtigruten även fortsättningsvis kan leverera upplevelser i världsklass till passagerarna, säger Petter Stordalen till Dagens Näringsliv och tillägger:

– Jag och Trygve har kört snöskoter och sett isbjörn. Styrelsen och ledningen tror att det finns en stor potential i explorer-segmentet: Grönkand-Island-Svalbard-Antarktis.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024