Annons:

Tung premiärsäsong för Gotlandsbåten

Gotlandsbåtens vd Ralph Axelsson säger att rederiet behöver få in 30 miljoner kronor för att det ska bli en fortsättning nästa sommar. Det rapporterar Sveriges Radio.

Konkurrensen har pressat biljettpriserna så att Gotlandsbåtens premiärsäsong inte gick runt. Bolaget har därför vänt sig till näringslivet på Gotland och i Västervik i hopp om att få in 30 miljoner kronor.

Om pengarna inte kommer in kan verksamheten läggas ner enligt vd:n Ralph Axelsson.

– Då står vi inför ett vägval, om vi kan driva trafiken vidare eller inte, säger han till Sveriges Radio.

3 kommentarer

  1. Johan E: Tur att Ralph har tagit över ledningen, då finns det hopp. Annars har den gotländske sk. entreprenören och tidigare styrelseordförandens satsningar historiskt visat sig behöva bidrag eller subventioner från de gotländska skattebetalarna för att vara bärkraftiga.
  2. Aristoteles Onassis: Johan E om du lyssnar på länken från Sveriges Radio i artikeln så hör Du mellan raderna att tanken är att Västervik och Gotlands kommun skall pröjsa kalaset - eller staten och landstingen. Sen för att det skall låta bra, så säger ju Ralph att han vill ha hjälp från näringslivet - annars läggs båtarna ned. Ett slags förhandlings spelteoretiskt förteckt realistiskt fint hot - för att kommun, stat och landsting I slutändan skall betala kalaset. En vettig människa vet ju om att det är som att tro på tomten att näringslivet i dessa kommuner skall pröjsa hans båtverksamhet. Staten har ju massa fina meningslösa myndigheter på Gotland. Staten tar ju inte direkt Skatteverket eller Finansinspektionen och lägger på Gotland. Hade det varit dessa myndigheter hade staten byggt en bro för längesedan till Gotland från Stockholm med fina höghastighetståg. Men då hade inga båtar behövts till Gotland. Ralph borde ju prata med Försäkringskassan. De har massa tvångsplacerade pappersvändare anställda på Gotland som vill hem till civilisationen I Stockholm så ofta som möjligt.