Annons:

Ukrainaoro får Östersjökryssningar rasa i pris

Oron i Ukraina skrämmer bort räddhågsna amerikanska besökare – och priserna på Östersjökryssningar rasar. När fartygen inte är fulla tvingas rederierna sänka priserna.

I sommar besöker en halv miljon turister Stockholm med kryssningsfartyg.

– Amerikanernas oro för vad som händer i Ukraina kan leda till att rederierna hoppar över S:t Petersburg och i stället stannar någon extradag i andra hamnstäder, säger Henrik Ahlqvist, kyssningsansvarig i Stockholm Hamnar till TT.

Trots att rederierna nu sänker priserna på Östersjökryssningar räknar Stockholm med fortsatt högtryck. Prognosen ligger på närmare 300 kryssningsfartyg med totalt 470 000 passagerare för årets kryssningssäsong. Några av kryssningsfartygen är monsterstora och har plats för närmare 4 000 passagerare.

Turisterna på Östersjökryssningarna kommer från många olika länder. Den största gruppen, 28 procent, kommer från Tyskland. 22 procent är amerikaner men engelsmän, spanjorer och italienare är också vanliga på kryssningsfartygen.

Det största kryssningsrederiet i Östersjön är Floridabaserade Royal Caribbean, tyska Aida Cruises och italienska Costa Cruises.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.