Annons:

Utredning av kryssningsfartyget inleds

En utredning av det kryssningsfartyg som råkade i sjönöd vid Norges kust i helgen inleds i dag. Polisen ska ta ställning till om motorhaveriet ska utredas som ett brottsmål.

Förhoppningen är att utredningen ska visa hur det kom sig att fartyget Viking Sky drabbades av motorstopp i lördags. Både polis och myndigheten Sjøfartsdirektoratet har bett att få komma ombord på fartyget, som kom in till hamn under söndagen. Hittills har polisen inte varit i kontakt med varken rederiet, bolaget, besättningen eller passagerare.

– Vi har ägnat helgen åt räddningsarbete och all vår energi har gått till det. Vad vi gör sedan tar vi ställning till under måndagen, säger polismästare Ingar Olav Bøen i Møre och Romsdal polisdistrikt.

1 373 personer fanns ombord när Viking Sky hamnade i sjönöd vid 14-tiden i lördags. Runt 470 passagerare lyftes ombord på helikoptrar i en stor räddningsaktion.

27 människor har behandlats på sjukhus i städerna Molde och Kristiansund efter händelsen. Tillståndet för en person beskrivs som allvarligt.

Statens haverikommission uppger för VG att den vill utreda händelsen.

En kommentar

  1. Kajsa: Kan det vara smuts/skit i dieseltankarna som rörts om/upp p.g.a. vädret?