Annons:

Vattenfall och Stromma satsar på eldrivna båtar för sightseeing

Vattenfall och Stromma Group satsar på omställning till tyst och utsläppsfri eldrift av Strommas sightseeingbåtar. Först ut är Amsterdams kanalbåtar, som ska vara helt elektrifierade till år 2025, enligt ett pressmeddelande.

Vattenfall och Stromma Group, med verksamheter i sex länder med 19 destinationer som Amsterdam, Berlin, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Stockholm, har ingått ett partnerskap med syfte att elektrifiera Strommas båtflotta för att säkra fossilfri drift. Det första samarbetsprojektet blir elektrifiering av kanalbåtar i Amsterdam, där Vattenfall levererar batterisystemet för utsläppsfri drift av stadens kanalbåtar, vilket blir obligatorisk från 2025.

–  Partnerskapet med Stromma är ett lysande exempel på hur vi gemensamt kan driva elektrifieringen framåt och på sikt möjliggöra en helt utsläppsfri flotta. Vårt koncept ”Power-as-a-Service” bygger på att vi äger, förvaltar och tar ansvar för drift och underhåll av elektrisk infrastruktur. Det medför att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Maria Lindberg, ansvarig för elektrifiering av tunga transporter vid Vattenfall Network Solutions.

– Vi ser fram emot samarbetet med Vattenfall för elektrifiering av våra båtar i Amsterdam som ett första steg. Vi står inför en stor anpassning av vår verksamhet och partnerskapet är ett viktigt steg i vår fortsatta hållbarhetsarbete, säger Patric Sjöberg, vd och koncernchef för Stromma Group i ett pressmeddelande.

Vattenfall levererar även fossilfri el till projektet med Stromma.

Kommentarer är stängda.