Annons:

SAS rekonstruktion får tummen upp av domstol i New York

Ännu ett hörn är rundat i SAS rekonstruktion i USA. Domaren i New York gör tummen upp. Det innebär att den svenska rekonstruktionen kan sparkas igång. Den väntas vara klar i skiftet juni juli, erfar Travel News. När väl detta är klart kommer det en gång mycket svenska flygbolaget att styras från Köpenhamn, Amsterdam och Paris.

“Det här är en stor milstolpe för SAS”

I ett pressmeddelande kan man lösa följande: “SAS offentliggör att den amerikanska konkursdomstolen för New Yorks södra distrikt i USA (den ”Amerikanska Domstolen”) har godkänt SAS chapter 11-plan (”Chapter 11-planen”).” 

SAS vill slutföra chapter 11-processen vid halvårsskiftet 2024. Då kommer SAS nuvarande aktieägare att förlora i princip allt. I pressmeddelandet skriver man: “Efterställda borgenärer inte kommer att få någon ersättning alls.”

SAS initierade ett frivilligt chapter 11-förfarande i USA för att accelerera implementeringen av SAS omfattande transformationsplan 

Under chapter 11-processen har SAS framgångsrikt omstrukturerat sin flygplansflotta och ingått avtal med 15 leasegivare som står för sammanlagt 59 flygplan. Genom de ändrade leasingavtalen förväntas SAS uppnå målsättningen om årliga kostnadsbesparingar om minst 1,0 miljarder SEK i minskade utgifter för flygplansleasing och årliga kassaflödespåverkande poster relaterade till flygplansfinansiering.

SAS vd Anko von der Werff

”Det här är en stor milstolpe för SAS i arbetet med vår transformationsplan SAS FORWARD. Den godkända chapter 11-planen stöds av över 99 procent av våra borgenärer som röstade, och ger en tydlig väg ut ur rekonstruktionsförfarandena. Vi ser fram emot att komma ut på andra sidan som ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkare flygbolag med en stabil kapitalstruktur. Jag vill tacka våra investerare och andra intressenter som har arbetat konstruktivt med oss för att nå denna milstolpe samt våra borgenärer för deras förtroende och stöd för vår plan. Jag vill också tacka våra medarbetare för deras engagemang och målmedvetenhet under processen. Vi har fortfarande mycket arbete framför oss, men detta är ett kraftfullt steg mot att förverkliga SAS potential att fortsätta ligga i framkant av flygbranschens utveckling under många år framöver”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024