Annons:

Stena Line återupptar passagerartrafiken mellan Göteborg och Fredrikshamn

Danska myndigheter meddelade under torsdagen att det lättar på flera av de restriktioner som infördes den 9 november i sju kommuner på norra Jylland. Stena Line återupptar därmed passagerartrafiken på linjen Göteborg-Fredrikshamn från och med fredag 20 november, enligt ett pressmeddelande.

Danska myndigheter införde den 9 november kraftfulla restriktioner för att minska smittspridningen av COVID-19 i sju kommuner på norra Jylland. Under torsdagen den 19 november meddelade de danska myndigheterna att de lättar på flera av restriktionerna från och med fredag 20 november, däribland kultur- och fritidsliv, restauranger samt kollektivtrafik och färjetrafik. Stena Line återupptar därmed passagerartrafiken på linjen Göteborg-Fredrikshamn som varit tillfälligt stängd sedan 9 november.

”Vi följer precis som tidigare myndigheternas rekommendationer och kommer därmed att åter öppna upp för passagerartrafik på linjen mellan Göteborg och Fredrikshamn. Vi fortsätter självklart också med de extra säkerhetsåtgärder som vi infört ombord samt att vi reducerat antal passagerare ombord för att möjliggöra social distansering under resan, säger Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer i ett pressmeddelande.

Stena Line seglar totalt ett 50-tal avgångar per vecka på linjen Göteborg-Fredrikshamn och ytterligare ett 20-tal avgångar per vecka på den nya linjen mellan Halmstad och Grenå.

Kommentarer är stängda.