Annons:

Stena Line helrenoverar färjorna mellan Trelleborg och Rostock för 50 miljoner

Stena Lines linje mellan Trelleborg och Rostock har haft god tillväxt de senaste åren och transporterar i år för första gången fler än 400 000 gäster. Lagom till högsäsongen 2020 investerar rederiet därför knappt 50 miljoner kronor i ett heltäckande renoveringsprogram för de två färjorna FS Mecklenburg-Vorpommern och M/S Skåne, enligt ett pressmeddelande.

Renoveringen kommer till största del att genomföras under drift och ska stå klart inför högsäsongen sommaren 2020. Stena Lines designbok som ligger till grund för renoveringen är inspirerad av nordisk design och kännetecknas av stora, ljusa utrymmen och moderna fastmonterade möbler. Samma designkoncept används bland annat också på de fem nybyggda färjor som levereras till Stena Line under de kommande åren.

Renoveringen är heltäckande och inkluderar samtliga hytter, publika utrymmen, korridorer och serveringar ombord. På FS Mecklenburg-Vorpommern tas också den tidigare separationen mellan café och butik bort för att skapa ett större publikt utrymme. På M/S Skåne byggs ett nytt koncept som introducerats på nybyggena, ”Newsroom”, där resenärer kan dra sig tillbaka för avkoppling.

”Under de senaste tre åren har vi sett en imponerande tillväxt med över 100 000 gäster per år på linjen Trelleborg-Rostock och i år välkomnar vi för första gången fler än 400 000 passagerare på linjen. Naturligtvis vill vi ge våra gäster en modern och trevlig reseupplevelse även i framtiden och denna renoveringen av publika utrymmen och hytter är ett viktigt steg på den resan, säger Ron Gerlach, ansvarig för Stena Lines Tysklandslinjer.

Japanska sovkojer gjorde succé

Förutom renoveringen av de två fartygen har även de japanska sovkojer som lanserades i april 2019 bidragit till linjens succé. Med mer än 5 000 bokningar har förväntningarna överträffats.

”Vi är mycket glada över att kunna ge våra färjor FS Mecklenburg-Vorpommern och M/S Skåne ett nytt utseende. Linjen Rostock-Trelleborg är en mycket viktig länk mellan södra Sverige och Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland och bidrar till utveckling och samarbete av regionen. Denna investering och renovering stärker ytterligare vårt engagemang i såväl regionen som linjen och de två orterna Rostock och Trelleborg, ” säger Ron Gerlach i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.