Annons:

Stena Line startar ny daglig färjelinje till Finland

Idag avslöjade Stena Line att man går in på den finska marknaden, med en ny linje från Nynäshamn till Hangö i Finland. Den nya linjen är nästa steg i Stena Lines ambition att stärka sin position i Östersjöområdet. Från februari 2022 trafikeras rutten av en färja, men redan i maj tillkommer ytterligare en, vilket möjliggör dagliga avgångar från var och en av hamnarna, enligt ett pressmeddelande.

”Med vår nya färjelinje mellan Nynäshamn och Hangö utökar vi och stärker vår position i Östersjön. Vi vill växa med våra kunder, och investerar i den nya linjen för att möta den ökande efterfrågan från våra fraktkunder på sömlösa transporter över Östersjön och vidare. Genom att utsträcka vårt nätverk till Finland, utökar och förbättrar vi det redan idag mest omfattande, effektiva och integrerade färjelinjenätverket i norra Europa”, säger Niclas Mårtensson, VD för Stena Line i ett pressmeddelande.

Den nya linjen mellan Nynäshamn och Hangö invigs den 1 februari 2022 och kommer inledningsvis att trafikeras av fartyget Urd med avgångar tre dagar per vecka i vardera riktningen. Från den 1 maj utökar man med ytterligare ett fartyg, Stena Gothica, för att möjliggöra dagliga avgångar från båda hamnarna, samt smidig lastning och lossning av gods när hamnuppehållen varar hela dagen.

Urd och Stena Gothica är RoPax-färjor som är särskilt lämpade för godstransporter och har en kapacitet om 1 600 lastmeter och 186 passagerare vardera. De adderar till Stena Lines senaste investeringar I den expansiva Östersjöregionen, där man under 2022 även planerar att sätta in två nybyggda färjor av modellen E-flexer på linjen mellan Nynäshamn och Ventspils, och i samband med detta flytta de nyligen förlängda färjorna Stena Scandica och Stena Baltica till linjen Karlskrona–Gdynia, vilket innebär en stor kapacitetsökning.

”Det är med stor glädje som jag välkomnar Stena Line till Hangö. Som en ledande hamn för effektiva transportrutter, centralt belägen i södra Finland, delar vi Stena Lines mål om att skapa hållbara transportkedjor i Östersjön. Hangö är ett viktigt nav för handel och industriprodukter, bilindustrin, och export av skogsprodukter. Den nya linjen utökar våra förbindelser med viktiga marknader i Sverige”, säger Anders Ahlvik, VD för Hangö Hamn.

”Det är ett nöje att välkomna en helt ny linje mellan Nynäshamn och Hangö i Finland. Vi är väldigt glada för vårt mångåriga samarbete med Stena Line och att de väljer att expandera stort och satsa i vår nya hamn i Stockholm Norvik”, säger Fredrik Lindstål (C), styrelseordförande i Stockholms Hamnar i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024