Annons:

Nu börjar LYGG sin triangelrutt mellan Helsingfors, Linköping och Örebro

I dag öppnar finska LYGG en ny flygrutt mellan de tre destinationerna Helsingfors-Örebro-Linköping för affärsresenärer. LYGG är inte ett flygbolag utan beskriver sig som en plattform. Inte helt olikt Uber fast för affärsresor i luften istället på asfalt. Med LYGGs app kan stora företag boka flygresor mellan orter som idag inte har affärsflyg. 

”Tidigare var affärsresenärer tvungna att flyga via Helsingfors till Stockholm och därifrån vidare till mellansverige med exempelvis hyrbil. I synnerhet den direkta anslutningen och väntetiderna på bara några minuter frigör enormt mycket tid och sparar dessutom på kostnaderna, eftersom affärsresenärer som reser till mellansverige nu kan göra sina tjänsteresor samma dag. Tidigare behövde man avsätta två eller till och med tre dagar för att resa”, berättar Roope Kekäläinen, medgrundare och vd på LYGG i ett pressmeddelande.

LYGGs grundare: Roope Kekäläinen och Jari-Jussi Viinikkala.

”Vi flyger aldrig i onödan, vilket gör LYGGs modell riskfri för alla parter. LYGG varken äger eller driver flygplansparken, utan vår digitala plattform hjälper kunderna att matcha företagets affärsresebehov med regionala operatörer och en flygplanspark av rätt storlek. Vi skapar direkta ruttpar för det befintliga behovet, vilket garanterar LYGG lönsamhet i verksamheten, de förbindelser företagen behöver, betydande tidsbesparingar för resande medarbetare och förutsättningar för tillväxt och utveckling i områdena”, säger Jari-Jussi Viinikkala, medgrundare och ekonomichef på LYGG i ett pressmeddelande.

LYGG:s plan är en Saab 340 med 33 säten.

I samband med invigningen av triangelrutten Helsingfors-Örebro-Linköping utökas storleken på flygplanet som trafikerar den till 33 platser. Det möjliggör flexibilitet när exempelvis antalet passagerare varierar mellan olika dagar. Initialt flyger man måndag, tisdag och torsdag till att börja med, men målet är att även flyga på onsdag och fredag. Det blir en runda på morgonen och en på eftermiddagen. Man har avtal som säger att man ska hålla på i minst två år. Privatpersoner kan inte flyga med, men det räcker att du har ett enmansföretag för att registrera dig som kund hos LYGG. Resorna kommer att göras med hållbart flygbränsle till 100 procent. Hälften i det egna planet och resten i övriga flygsystemet. 

”Den större storleken på flygplanen sänker tröskeln för nya företagskunder att välja rutten nu när den öppnats för att betjäna våra befintliga avtalskunder. Vi vet att det finns mycket större regional efterfrågan på rutten, men inte tillräckligt för de gamla affärsmodellerna. LYGGs affärsidé bygger på att tillhandahålla en tjänst som är anpassad efter verkliga affärsresebehov, inte på att maximera flygresandet. Det möjliggör skalbarhet på ett hållbart sätt och fungerar med både små och stora massor oavsett var de befinner sig”, fortsätter Kekäläinen.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024