Annons:

Granö Beckasin vinner Ekoturismpriset

Ekoturismpriset utses av Naturturismföretagen (Ekoturismföreningen). För att vara nominerad till GTA Ekoturismpriset behöver företagen tydligt arbeta utifrån de grundläggande definitionerna av ekoturism. Det är också en merit att vara märkt med kvalitetsmärkningen Nature’s Best eller liknande kvalitetssystem. 

Kategori: Ekoturism är en av lösningarna för en hållbar besöksnäring. Grundläggande för ekoturism är alltid ett miljömässigt ansvarsfullt resande till naturområden i fokus, med starka upplevelser som lockar till upptäckter och nyfikenhet så att gästerna kan uppleva och glädjas åt naturen, kulturen och historien. För att kallas ekoturismföretag ska företagaren också arbeta aktivt med att bevara naturen, naturvårdsinsatser och i alla led minimera besökarnas påverkan på platsen. En ytterligare grundläggande byggsten i ekoturism är att den ansvariga företagaren arbetar för att stärka den socioekonomiska nyttan av turism i lokalsamhället. Ekoturism är alltså ansvarsfullt resande som bidrar till skyddet av naturmiljöer samt till lokalbefolkningens och platsens välbefinnande.

Årets vinnare är: Granö Beckasin!

Granö Beckasin är djupt rotad på platsen och har syftet att skapa en positiv utveckling för bygden kring Granö. Genom åren har Granö Beckasin stadigt vuxit och skapat en grund för flera olika företag inom naturturism och besöksnäring. Ett gediget utbud av nyfikna aktiviteter kryddar gästernas upplevelse som i grunden är naturens enkelhet och skönhet samt med hållbarhet i fokus i alla led. Navet i ekoturism – att bidra positivt till platsen – genomsyrar allt hos Granö Beckasin, en stadigt lysande stjärna på ekoturismens himmel.

Övriga nominerade: Swedish Country Living och Fallängetorp för fä och folk

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024