Annons:

SkiStar testkör Hammarbybacken fossilfritt

SkiStar tar nu ett steg i sin omställning mot en fossilfri verksamhet genom att testa att driva SkiStars skidanläggning i Stockholm, Hammarbybacken helt elektrifierad. Detta markerar en milstolpe för bolaget mot klimatmålet för 2030, enligt ett pressmeddelande.

“Stockholm ska vara världsledande i att minska sina utsläpp och vara klimatpositiv år 2030”

– Som marknadsledare inom fjällturism känner vi ett ansvar att driva på omställningen för klimatet, säger Fanny Sjödin Hållbarhetschef på SkiStar i ett pressmeddelande och fortsätter:  

– Genom att våga testa visar vi att det är möjligt att ställa om en skidanläggning till fossilfri samtidigt som vi är väldigt ödmjuka och öppna för alla lärdomar pilotprojektet kommer att ge oss.

Det innebär att hela fordonsflottan byts ut, vilket omfattar sex fordon som kommer drivas på el och laddas med ett Battery Energy Storage System 

– Stockholm ska vara världsledande i att minska sina utsläpp och vara klimatpositiv år 2030. För att nå dit behöver alla goda krafter samlas. Det är därför välkommet att Hammarbybacken används som testarena för klimatsmarta lösningar, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

– Hammarbybacken som skidanläggning passar väldigt bra för det här pilotprojektet. Nästa steg är att skala upp detta för våra större skidanläggningar. Kunskap och erfarenhet från det här pilotprojektet kommer ha stor betydelse inte bara för oss som bolag, utan också för hela branschen utifrån ett internationellt perspektiv. Det här markerar inledningen mot en beteendeförändring, och vår förhoppning är att det kommer att fungera som en katalysator för andra företag, oavsett bransch, att våga utforska och aktivt driva initiativ för att främja omställningen för klimatet, säger Stefan Sjöstrand VD på SkiStar.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024