Annons:

Premium

“Mina barn ska ta över Nobis och driva det i 40 år till. Minst”

Nobis huvudägare och Alessandro “Sandro” Catenacci har precis fyllt 65 år och hade egentligen planerat att trappa ner, men det kom en pandemin emellan.   - Jag har tänkt jobba lite mindre och att mina barn skulle jobba lite mer, men det blev tvärtom. Vi förlorade runt 200 miljoner under pandemin och till skillnad från några av våra konkurrenter har vi inte löst det genom att gå i rekonstruktion. Det är tufft och trögt, men vi går den långa vägen. Travel News chefredaktör Viggo Cavling har träffat en av reseindustrins mer egensinniga direktörer för ett samtal om det som varit och framtiden.

Nobis-koncernens huvudkontor i Nacka Strand brukar inte få externa gäster. Ett bevis på detta är att det inte går att nå bolaget via porttelefonen på gatan. Men er utsända kommer ändå in via en portkod på SMS och kan ta hissen upp till andra våningen. 

Från sitt skrivbord, förstås i ett hörnrum, har vd Alessandro “Sandro” Catenacci en enastående utsikt över Stockholms hamninlopp. På andra sidan vattnet finns Djurgården med diamanter som Wallenbergfamiljens representationsvilla Täcka udden och Bonnierfamiljens högkvarter Nedre Manilla. 

Jag får först en caffe latte av Sandros ständiga assistent Lena Månsson och därefter får mitt intervjuoffer sin espresso eftersom “den ska vara så het som möjligt”. Håret och skägget är som vanligt perfekt ansatt, men kanske en aning mer vitt än förra gången vi sågs för en intervju i mars 2019. De skräddarsydda kläderna är eleganta utan att vara pråliga, såsom det anstår en italienare med stil…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024