Annons:

Premium

“Vi är hyggligt segervissa”

UR ARKIVET: Publicerad den 18 maj 2022. Travel News chefredaktör Viggo Cavling fick sin årliga intervju med Parks & Resorts vd Christer Fogelmarck. Det blev frågor om Gröna Lunds rekordvinst under pandemin, att man numera sysslar med Revenue Management som resten av reseindustrin gjort sedan nittiotalet och utbyggnaden av Gröna Lund. Före midsommar kan frågan var avgjord efter sju år av process.

Christer Fogelmarck är på gott humör när han tar emot Travel News på sitt kontor med väggmålningar från 1700-talet. Han nästan spritter i sin nya sammetssoffa med en gigantisk skärm för Zoom-möten på väggen mittemot.

Bakom sig har han ett 2021 som trots tuffa restriktioner är bland det bästa i Gröna Lunds och Parks and Resorts Scandinavias långa historia. Vinsten blev 159 miljoner med en marginal på 13 procent.

Vi ska förstås inte förtiga statens pandemibidrag på 61 miljoner. Men precis som Skistar, det andra stora turistbolaget i Sverige, tjänar Parks and Resorts en högre summa än tidigare år. 

Så här gick det för Parks and Resorts fyra anläggningar i fjol:

AnläggningOmsättningResultatStöd
Gröna Lund5378741
Kolmården421165
Skara sommarland130329
Furuvik141246
Summa122915961
(Beloppen i miljoner kronor, resultatet avser rörelseresultat, stöden omställningsstöd.)

– Vårt resultat är dopat, erkänner Christer och poängterar att bemanningen var i lägsta laget och att många medarbetare gick på fälgen. 

Men som en föreläsare säger i tv-serien “Vi i vIlla” i regi av Henrik Schyffert, det kinesiska tecknet för kris är också tecknet för möjlighet. 

”Vårt resultat är dopat, erkänner Christer och poängterar att bemanningen var i lägsta laget och att många medarbetare gick på fälgen”

Restriktionerna medförde att Gröna…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium