Annons:

Här är nya Gröna Lund efter utbyggnaden

Visionen är att Gröna Lunds nya område ska förena dåtid med framtid och inspireras av 1800-talets slut, en tid av innovation och optimism, skriver Parks and Resorts som driver nöjesfältet i Stockholm i ett pressmeddelande.

”Gröna Lunds nya område kommer att hämta inspiration från svunna tider och specifikt Stockholmsutställningen som ägde rum på samma plats år 1897. Den historiska kopplingen kommer prägla arkitekturen, men vi vill även ta fasta på den positiva anda och uppfinningsrikedom som tidsepoken kännetecknades av” , skriver Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts i ett pressmeddelande.

Stockholmsutställningen 1897 kom att bli Sveriges hittills största publikmässiga framgång, då drygt 1,5 miljoner människor besökte utställningsområdet på Södra Djurgården. På samma plats, men drygt 130 år senare, kommer grindarna återigen öppnas till en plats som ska förundra sina besökare – en oas av upplevelser, underhållning, magi och nyfikenhet, där människor kan förlora sig i en värld av möjligheter, drömmar och framtidstro. Mitt i hjärtat av Stockholm.

Kommentarer är stängda.