Annons:

Chatarina Eriksson blir ny vd för Visit Dalarna

Nu är det klart att Chatarina Eriksson från och med den 28 oktober blir ny vd för destinationsbolaget Visit Dalarna, enligt ett pressmeddelande.

Chatarina kommer närmast från rollen som HR-direktör för Systembolaget. Hon har en bakgrund med flera chefsbefattningar inom såväl offentliga som privata verksamheter och är väl förankrad i Dalarna i sina tidigare tjänster inom besöksnäringen samt uppvuxen i Falun.

– Det finns stor framtidstro över besöksnäringens utveckling i Dalarna och jag känner mig oerhört glad och hedrad att vara med på resan mot en ledande besöksdestination i norra Europa 2030. Att få göra det tillsammans med besöksnäringsföretagen, alla kompetenta medarbetare i organisationen och regionens kommuner är inspirerande, säger Chatarina Eriksson i ett pressmeddelande.

– Det har varit viktigt att hitta en vd som kan fortsätta vårt arbete med att ena besöksnäringen och kommunerna kring våra gemensamt uppställda mål och visioner. Viktiga områden för verksamheten är att skapa affärsnytta genom digitalisering, internationalisering och hållbarhet. Genom sin erfarenhet från såväl privata som politiskt styrda organisationer förstår och motiveras Chatarina av att skapa samverkan och bidra till att alla strävar mot samma mål, säger Karin Ringsby, styrelseordförande för Visit Dalarna.

Fram till dess Chatarina tillträder sin tjänst kommer styrelseordförande Karin Ringsby att vara tf vd.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna