Annons:

Max Granström blir ny vd för Visit Skåne AB – tillträder i november

Styrelsen för nybildade bolaget Visit Skåne AB har utsett Max Granström till vd.

– Jag är väldigt glad över att vi kunnat rekrytera Max som vd. Nu kommer vi att fortsätta flytta fram positionerna och profilera Skåne som en självklar och attraktiv destination i både Sverige och norra Europa. Besöks- och evenemangsnäringen är en avgörande del i den skånska ekonomin och i den regionala utvecklingen, säger Anna Jähnke (M) styrelseordförande Visit Skåne AB.

Max Granström är sedan 2014 vd för Helsingborg Arena och Scen, ett kommunalägt bolag verksamt inom scenkonst, kultur, idrott, evenemang, besöksmålsdrift och destinationsutveckling, med en omsättning på ca 250 mkr och drygt 200 anställda. Han har tidigare varit bland annat kulturdirektör i Helsingborgs stad, vd för Helsingborgs stadsteater, vd för Helsingborg Evenemang och Idrottspark samt advokat på Mannheimer Swartling Advokatbyrå.

– Skåne är unikt som destination och har så ofantligt mycket att erbjuda sina besökare. Vi kan vara stolta över det mycket fina samarbetsklimat som råder bland våra skånska aktörer, och jag är övertygad om att det är en nyckelfaktor i ett fortsatt framgångsrikt platsutvecklingsarbete. I arbetet har Visit Skåne AB ett viktigt uppdrag som sammanhållande, främjande och möjliggörande kraft. Jag ser verkligen fram emot att leda bolaget i det uppdraget, och att tillsammans med styrelsen och alla kunniga och erfarna medarbetare i verksamheten bidra till denna så viktiga del i den regionala utvecklingen, säger Max Granström

Visit Skåne AB är Skånes regionala DMO (destination management organisation) med uppdraget at stärka Skånes varumärke internationellt, och att främja besöks- och evenemangsnäringen. Vi strävar efter att turismen i Skåne ska bidra till ett bättre samhälle med visionen Skåne – where tourism matters! Visit Skåne AB ägs av Region Skåne Holding AB och bildades 2023 genom en fusion av Businessregion Skåne AB, Tourism in Skåne AB och Event in Skåne AB.

Kommentarer är stängda.