Annons:

Tiina Mykkänen ny VD för Örebrokompaniet

Nu är det klart med ny VD för Örebrokompaniet. Den 1 december tillträder Tiina Mykkänen, under många år VD för Destination Uppsala.- Det är med stor glädje vi hälsar Tiina välkommen till Örebro. Hennes stora och breda erfarenhet kommer att vara en stor tillgång i Örebrokompaniets arbete med att marknadsföra Örebro, kommenterar bolagets styrelseordförande Ullis Sandberg, enligt ett pressmeddelande.

Tiina kommer närmast från VD-posten på Aurora kultur och kongress i Kiruna. Under åren 2011-2018 var hon VD för det kommunala destinationsbolaget Destination Uppsala. Under hennes ledning vann bolaget bland annat priset för årets bästa turistwebb och flera kampanjer nominerades till olika nationella priser. Samtidigt ökade antalet gästnätter i kommunen nästan dubbelt så mycket som i Sverige i genomsnitt och antalet internationella kongresser ökade till att tävla om näst flest i landet efter Stockholm. 

Hon har även bland innehaft VD-tjänsterna i AirGotland och i Gotlands Media AB och har dessutom arbetat med tillväxtfrågor för näringslivet under många år. I grunden har hon en magisterexamen i företagsekonomi med inriktning mot internationell marknadsföring och företagande.

Ullis Sandberg ser mycket positivt på rekryteringen.

– Med Tina Mykkänen får Örebro en erfaren VD med passion för platsmarknadsföring. Hon har bred erfarenhet av att tillsammans med andra aktörer skapa förutsättningar för både tillväxt och attraktivitet och kommer vara en spännande drivkraft att leda arbetet för att ytterligare vässa bilden av Örebro.

– Efter en imponerande professionell rekryteringsprocess och med ägare, styrelse och medarbetare som har en tydlig passion och samstämmig vision för sin stadsutveckling, är jag idag väldigt glad och ödmjukt tacksam för att få komma tillbaka till den bransch som ligger mig närmast hjärtat, besöksnäringen. Nu ska jag bara hitta en lägenhet i stan så att jag kan börja, säger en uppenbarligen glad Tiina Mykkänen.

– Det ska bli spännande att lära känna Örebro och alla sakägare som tillsammans med oss på Örebrokompaniet vill fortsätta utveckla vårt gemensamma platsvarumärke, avslutar hon i ett pressmeddelande.

  • Örebrokompaniet är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Rådhus AB tillsammans med kommunens övriga bolag. Bolagets ändamål är att bedriva marknadsföring av Örebro, främja privat- och affärsturism i Örebro, samt bedriva turismverksamhet.

Kommentarer är stängda.