Annons:

Podcast-intervju med Visit Swedens vd Susanne Andersson

Travel News träffar Susanne Andersson, vd på Visit Sweden, för att prata om varför regeringen bara lägger 104 miljoner på att marknadsföra Sverige som turistland. Norge och Danmark spenderar dubbelt så mycket. Siffran har varit konstant sedan 2018. 7 - Jag har förstås önskat mer medel. Speciellt nu när många ska börja resa igen efter pandemin och vi vill ta marknadsandelar. Men vi jobbar stenhårt för svensk besöksnäring med de resurser vi har, säger Susanne Andersson i podcasten.

De senaste årens problem med gängskjutningar och tung kriminalitet har inte påverkat den turistiska bilden av Sverige än. 

– Fortsätter problemen så kommer det att påverka oss med tiden. Men det tar tid att ställa om en bild av ett land.

Visit Sweden är ett helstatligt bolag finansierat med skattemedel. För att hålla kontakt med näringslivet har man bildat gruppen topp 10 där man samlat de 13 största bolagen i reseindustrin i Sverige. De stora elefanterna är följande: Svenska Live, SAS, Parks & Resorts, First Camp, Destination Gotland, STF, Strömma, Scandic, Strawberry, Göta Kanal, Skistar, SJ och Svenska Möten. 

– Vi har ett närmare samarbete med näringslivet än vi haft på många år. Vi träffar dem för att få deras inspel och tankar om det vi gör. I våra NKI:er ser vi att vi går upp och att vi leverera mer affärsnytta än tidigare. Det måste vi jobba med hela tiden.

Lyssna på podcasten här.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024