Annons:

Viking Glory når en miljon resenärer på elva månader

Viking Lines nyaste fartyg Viking Glory kom i trafik på linjen Stockholm-Mariehamn-Åbo i mars 2022. Igår kväll, mindre än ett år senare, klev den miljonte resenären ombord på det klimatsmarta fartyget i Åbo hamn. "Mottagandet av Viking Glory har överträffat alla våra förväntningar," säger Jan Hanses, vd på Viking Line i ett pressmeddelande.

Viking Glory är Viking Lines storinvestering både i en modern kryssningsupplevelse och i världens klimatsmartaste teknik. Det nya fartyget tar 2 800 passagerare och har 60 procent större fraktkapacitet än föregångaren Amorella. Samtidigt minskade utsläppen markant. Exempel på fartygets tekniska innovationer är världens effektivaste och utsläppssnåla motorer, luftkonditionering och belysning som regleras automatiskt enligt bokningsläget, ett energieffektivt Azipod-roderpropellersystem samt ett skrov som minskar vågbildningen.

– Med Viking Glory har resandet mellan Stockholm och Finlands tidigare huvudstad Åbo ökat markant. Trafiken mellan Sverige och Finland är mycket viktig för oss inte minst sett till den samhällsviktiga frakten som varje dygn går i bägge riktningar mellan länderna. Vi är så glada och stolta över att en miljon resenärer redan har valt att uppleva Glory. Nu siktar vi på att uppnå två miljoner innan 2023 är slut, säger Jan Hanses.

Kommentarer är stängda.