Annons:

Affärshotellen som kan vinna Wilhelmina Skogh-priset i Stockholm

Här är de nominerade hotellen som kan vinna Wilhelmina Skoghpriset i kategorin bästa affärshotell i Stockholm. Den 13 maj på Travel News Business Forum 2024 Stockholm berättar vi vem som vinner ett Wilhelmina Skogh-pris.

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Lina Skandevall, varför valde du att tacka ja till uppdraget att leda utdelningen av Wilhelmina Skoghpriset? – Jag älskar allt som har med besöksnäring att göra! Att få lyfta fram och hylla personer och företag som gjort ett utmärkt jobb värmer hjärtat! Wilhelmina Skogh är dessutom en stark förebild. Gotlänning, kvinna, entreprenör och föregångare inom turistbranschen. Love it!

Bästa affärshotell

Kategori: Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta.

De nominerade är:

Haymarket by Scandic

Haymarket by Scandic

Med sitt utmärkta läge på Hötorget är Haymarket by Scandic en fullträff för den som vill bo nära allt. Kliv in i 20-talets optimism och finess på ett av Scandics signaturhotell. I det före detta PUB-huset trängs såväl Stockholmare som resenärer och äter och dricker gott, inte minst på det amerikanska brasseriet Paul’s  en trappa upp, som är en hyllning till självaste grundaren av PUB-varuhuset. Men ännu mysigare är förstås Gretas uteservering på sommaren. Även detta en hyllning till det gamla varuhuset. Det var nämligen här en ung Greta Garbo tog steg från butiksbiträde till hattmodell och senare världens största filmstjärna. Inredningsmässigt kan detta vara det mest personliga Scandic-hotellet i världen. 

Radisson Blu Royal Viking,

Radisson Blu Royal Viking

Med sin brutala arkitektur och moderna design är Radisson Blu Royal Viking en metafor för lyx och elegans. Runt hörnet har du hela Stockholms stad och dess centralstation. Det här är en internationell mötesplats för resenären på språng som söker något extra. Under samma tak hittar du dessutom restaurang Stockholm Fisk, som är en av huvudstadens bästa platser för att njuta av fisk och skaldjur. Missa inte takbaren som länge var den första i sitt slag i Stockholm. Ska du göra affärer i Stockholm är detta den perfekta avskjutningsrampen. 

Nordic Light Hotel,

Nordic Light Hotel

Skäm bort dig själv och checka in på Nordic Light Hotel – endast 100 meter från Arlanda Express på Stockholms Centralstation. Världsledande arkitekter och formgivare har varit med och skapat hotellets koncept som är en hyllning till Norden. Restaurang Lykke med smaker i säsong från det nordiska köket är en upplevelse i sig. Trots att detta mitt i en larmade stad infinner sig ändå ett mäktigt lugn på hotellet. En trygg fond när du ska göra ditt livs affär. Eller bara hålla ett ledningsgruppsmöte och få alla att gå den där extra milen. 

Radisson Collection Strand,

Radisson Collection Strand

Radisson Collection Strand är tidlöst och elegant med en förstklassig utsikt över Stockholms inlopp. Kända skådespelare som Greta Garbo och Ingrid Bergman har bott på hotellet och njutit av såväl utsikten som närheten till Dramaten. Än idag trivs här stockholmare och resenärer av samma koncept. Idag kan man dessutom upptäcka Nikkei-köket i restaurang ISSEI, där japansk och peruansk matkultur möts. Bäst gillar vi förstås den makalösa sviten högst upp i huset. För några år sedan fick fastigheten en fin uppdatering signerad Sveriges bästa arkitekt: Gert Wingårdh. Ja, hans namn hittar vi bakom de flesta hotell i denna kategori.

Nobis Norrmalmstorg Stockholm,

Nobis Norrmalmstorg Stockholm

Catenacci-familjen flaggskepp på Norrmalmstorg har air som vi inte hittar på andra ställen i Norden. Det börjar redan med doften i entrén som knyter ihop hotellet med sina systrar i Köpenhamn och Palma. Inredningen är elegant och snygg, men utan att bli platt och tråkig. Här finns allt från små rum till rejäla sviter på det gamla Monopolspelets finaste adress. Här finns allt affärsresenären behöver vad det gäller mat 24/7, mötesplatser och luftiga lounger, men det allra bästa är de ljuvligt sköna sängarna. 

Hilton

Hilton slussen

Detta hotell blev stjärnarkitekten Gert Wingårdhs examensprov i huvudstaden 1989 och etablerade honom som Sveriges bästa hotellmakare. Fastigheten har åldrats väl i det att den fortfarande upplevs som modern, funktionell och snygg. Rummen med utsikt över Centralbron, Saltsjön och Mälaren är urban som få andra i Stockholm. Här finns allt en affärsresenär suktar efter en lång dag med många möten.

Blique by Nobis,

Blique by Nobis

Lite i skuggan av elefanterna i centrum har detta hotell etablerat sin egen kant i Vasastan ett stenkast från nya Hagastaden och vackra Hagaparken. Blique by Nobis är en hemlig oas som erbjuder väldigt mycket. Här finns väldigt bra rum för dig som ska stanna i stan längre perioder. Det är longstay med små kök, men förstås också vanliga rum med några kvadratmeter extra. Fastigheten som en gång var Philips kontor och magasin har en egen identitet som inte blir svagare av att stjärnarkitekten Sigurd Lewerentz stått vid ritbordet på 1930-talet. Idag förvaltas detta arv fint, med både roliga konserter på gården sommartid och snygg konst i foajén. Konsten är ägaren Sandro Catenaccis privata. Här kan du ha både små spontana möten och stora strategimöten. Alltså exakt det som affärsresenären behöver. 

Förra årets vinnare : At Six, i år är de utom tävlan.

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024