Annons:

De kan vinna bästa golfhotell i Skåne

Här är de nominerade hotellen som kan vinna Wilhelmina Skoghpriset i kategorin bästa golfhotell i Skåne. Den 10 juni på Scandic Triangeln berättar vi vem som vinner ett Skogh-pris.

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Kategori: Bästa golfhotell i Skåne

Ett golfhotell ligger förstås i anslutning till banan. Självfallet i en vacker natur. Men det krävs mer än så för att komma med i denna kategori. Servicen ska förstås vara på topp. Sängarna ska vara sköna på gränsen till beroendeframkallande och maten som serveras i restaurangen ska hålla hög klass. Men ett bra golfhotell ska förstås i första hand vara en mötesplats för människor som har ett kitt som håller dem samman. Här ska du kunna få hjälp när något saknas i din golfbag. Och behöver du en bättre sving med din järnfemma ska hotellet också veta vem du ska kontakta. Och självfallet ska detta paketeras på ett sätt som känns prisvärt och utan jobbiga överraskningar när du ska checka ut och betala. 

Lydinge Resort

Under många år har familjen Gibrand haft en tydlig vision om att bygga en drömresort. Och genom flera utvalda aktiviteter som smälter in i trivsamma miljöer där man kombinerar hög servicenivå med kvalitet har resorten tagit sin rätta form. En resort med en känsla av semester. Och allt på en plats.
18-hålsbanan omringar det vackra klubbhusområdet där restaurang, relaxavdelning och hotell med 43 omsorgsfullt inredda rum skapar en harmonisk helhet för både golfentusiaster och konferensgäster. Hjärtat i anläggningen är den högt uppskattade restaurangen där svensk husmanskost med en twist av Skånes fina råvaror serveras.

Araslöv Golf & Resort

Araslöv utanför Kristianstad är en historisk plats med anor sedan 1700-talet och här finns nu två golfbanor, två hotell med totalt 96 bäddar, stora matupplevelser och en fantastisk miljö som bildar en svårslagen helhet.
Miljön är genuint skånsk och har smakfulla blandningar av det traditionella och moderna. 

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Kristianstad Golfklubb & Destination

Till att börja med: Ett STORT GRATTIS till den ungdomliga och fräscha 100-åringen! Den 8 juni 1924 bildades Kristianstad Golfklubb av sju herrar och två damer med friherre Otto Palmstierna som initiativtagare.
De senaste 15(?) åren har utvecklingen varit explosionsartad. Detta sedan privata ägare med H & M-arvingen Jan Bengtsson och Carl-Henrik Dahlqvist i spetsen tagit över.
Lagom till jubiléet står den nya restaurangen Pine Restaurant klar, byggd i samma stil som de 13 mysiga lodgerna som ligger en pitch från restaurangen. Förra året förvärvades Åhus Gästgivargård till verksamheten, vilket öppnar upp för ännu mer unika upplevelser för såväl golfgäster som andra besökare. Kreativ chef för båda köken är stjärnkocken Daniel Müllern.
De båda 18-hålsbanorna benämns som East Course och West Course och de har lite olika karaktär och svårighetsgrad. ”East” är rankad som tredje bästa bana i Sverige enligt Svensk Golfs ranking från 2020. En ny ranking är på gång och den stora frågan är om inte ”East” klättrar något pinnhål då?

Elisefarm Golf Club 

Denna pärla har genom paret Ingrid Linnés och Lars Ingessons varsamma och finsmakande satsning  gått från att vara ett skånskt jordbruk till komplett golfresort. Där finns allt du behöver för ett mysigt golfpaket, det romantiska bröllopet eller den perfekta konferensen. Herrgården med anor från 1700-talet är Elisefarms mittpunkt. Hotellet har 41 charmiga och personligt inredda rum. Efter golfen och före middagen måste du ta dig tid för en njutbar stund i deras SPA med torrbastu, ångbastu, jacuzzi, varma källor utomhus och skön relaxavdelning. På Elisefarm finns mycket vilt såsom änder och fasaner. Köket följer säsongens variationer och skapar klassisk mat med twist. Och visst ja, vi pratar ju om en golfresort. Golfbanan med sina 18 hål kan som allt annat på Elisefarm beskrivas med ett ord: Premium.

Barsebäck Resort 

Anläggningen har en lång och anrik storhetstid bakom sig. För några år sedan var golfbanorna och fastigheterna en aning nedgångna och i behov av renovering. Nya ägarna – fastighetsbolaget Ernst Rosén AB – har nu med friskt kapital och en genomtänkt strategi satt sin touch på anläggningen och en ny storhetstid har just börjat. På banan har cirka 43 000 (fyrtiotre tusen!!) träd fällts vilket öppnat för läckra havsvyer från flertalet av de 45 hålen. Golf- och konferensgäster kan njuta av boende antingen i hotellet som har 36 rum eller i eget välutrustat hus. Och allt är nyrenoverat. Hotellet har skandinavisk inredningsstil med många fina detaljer och känslan av Skåne. Allt för att du ska trivas och slappna av.

Bistron är navet på Barsebäck Resort. Här kan du njuta av en maffig frukostbuffé innan rundan, mysig helgbrunch och goda lunchklassiker. På kvällen förvandlas bistron till restaurang för trevliga middagar.

The National

På lyxiga The National i Bara strax öster om Malmö finns mästerskapsbanorna Links och Lakes där såväl fullblodsproffs som glada amatörer möter utmaningar och finner njutning. Resortens hjärta är det pampiga klubbhuset där du bor kungligt i någon av de 17 rymliga sviterna. En annan mumsbit på The National är restaurangen som har filosofin säsongsbetonat och vällagat.

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Kommentarer är stängda.