Annons:

Här är affärshotellen i Stockholm som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris

Här är de nominerade som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris i kategorin bästa affärshotell i Stockholm. Den 24 april på Travel News Business Forum 2023 på Sheraton i Stockholm berättar vi vem som vinner.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Kategori: Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta.

At Six

At Six

Om författaren Bret Easton Ellis kommer till Stockholm borde han alltid bo här. Hans svala LA-maner är som gjutna i denna brutala byggnad av mörk metall. På Hotel At Six möts modern konst, utvald av Sune Nordgren, utsökt mat och unik inredning mitt i centrala Stockholm. Bästa konstverket hittar du i konferensdelen, signerat Nordens mest kända konstnär: Olafur Eliasson. 

Hotellet är svalt och anonymt, men utan att bli tråkigt. En perfekt plats för stora affärer. Det var här Petter Stordalen och alla hans advokater träffades i hemlighet för att göra upp den största affären i reseindustrin de senaste tio åren: köpet av Ving efter Thomas Cooks globala konkurs. 

Nobis på Norrmalmstorg är flaggskeppet i koncernen.

Nobis Hotel, Norrmalmstorg

Ett lyxhotell på Norrmalmstorg där nöjessökande gourmander och affärsresenärer korsar sina vägar. På Nobis Hotel kopplar du av i en magnifik lounge och sippar på drinkar i Guldbaren. En måltid i den omtalade restaurangen NOI en trappa ner kan också vara ett alternativ efter en lång dag på språng. Vad gillar vi bäst här? Den magiska doften av lyx. Näst bäst är det häftiga ljusschaktet mitt byggnaden. Den enda lounge du behöver för att göra affärer på Stureplan. 

Haymarket by Scandic

Med sitt utmärkta läge på Hötorget är Haymarket by Scandic en fullträff för den som vill bo nära allt. Kliv in i 20-talets optimism och finess på ett av Scandics signaturhotell. I det före detta PUB-huset trängs såväl Stockholmare som resenärer och äter och dricker gott, inte minst på det amerikanska brasseriet Paul’s  en trappa upp, som är en hyllning till självaste grundaren av PUB-varuhuset. Men ännu mysigare är förstås Gretas uteservering på sommaren. Även detta en hyllning till det gamla varuhuset. Det var nämligen här en ung Greta Garbo tog steg från butiksbiträde till hattmodell och senare världens största filmstjärna. Inredningsmässigt kan detta vara det mest personliga Scandic-hotellet i världen. 

Radisson Blu Royal Viking

Med sin brutala arkitektur och moderna design är Radisson Blu Royal Viking en metafor för lyx och elegans. Runt hörnet har du hela Stockholms stad och dess centralstation. Det här är en internationell mötesplats för resenären på språng som söker något extra. Under samma tak hittar du dessutom restaurang Stockholm Fisk, som är en av huvudstadens bästa platser för att njuta av fisk och skaldjur. Missa inte takbaren som länge var den första i sitt slag i Stockholm. Ska du göra affärer i Stockholm är detta den perfekta avskjutningsrampen. 

Freys Hotel

Freys Hotel ligger ett stenkast från Centralstationen och Arlanda Express. När du tröttnat på de stora kedjehotellen hittar du här ett familjeägt hotell som varit igång i mer än 30 år. Freys är dessutom ett av huvudstadens äldsta varumärken och har en spännande historia fylld av intressanta berättelser. 127 personligt designade hotellrum och nio egensinniga konferenslokaler skapar en bra grund för små och stora affärer.

Nordic Light: En riktigt vacker matsal.

Nordic Light Hotel

Skäm bort dig själv och checka in på Nordic Light Hotel – endast 100 meter från Arlanda Express på Stockholms Centralstation. Världsledande arkitekter och formgivare har varit med och skapat hotellets koncept som är en hyllning till Norden. Restaurang Lykke med smaker i säsong från det nordiska köket är en upplevelse i sig. Trots att detta mitt i en larmade stad infinner sig ändå ett mäktigt lugn på hotellet. En trygg fond när du ska göra ditt livs affär. Eller bara hålla ett ledningsgruppsmöte och få alla att gå den där extra milen. 

Radisson Collection Strand

Radisson Collection Strand är tidlöst och elegant med en förstklassig utsikt över Stockholms inlopp. Kända skådespelare som Greta Garbo och Ingrid Bergman har bott på hotellet och njutit av såväl utsikten som närheten till Dramaten. Än idag trivs här stockholmare och resenärer av samma koncept. Idag kan man dessutom upptäcka Nikkei-köket i restaurang ISSEI, där japansk och peruansk matkultur möts. Bäst gillar vi förstås den makalösa sviten högst upp i huset. För några år sedan fick fastigheten en fin uppdatering signerad Sveriges bästa arkitekt: Gert Wingårdh.

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Kommentarer är stängda.