Annons:

Här är de bästa hotellen för stora och små i Stockholm – bara en kan vinna ett Wilhelmina Skoghpris

Här är de nominerade hotellen som kan vinna Wilhelmina Skoghpriset i kategorin bästa hotell för stora och små familjer i Stockholm. Den 13 maj på Travel News Business Forum 2024 Stockholm berättar vi vem som vinner ett Wilhelmina Skogh-pris.

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Lina Skandevall, varför valde du att tacka ja till uppdraget att leda utdelningen av Wilhelmina Skoghpriset? – Jag älskar allt som har med besöksnäring att göra! Att få lyfta fram och hylla personer och företag som gjort ett utmärkt jobb värmer hjärtat! Wilhelmina Skogh är dessutom en stark förebild. Gotlänning, kvinna, entreprenör och föregångare inom turistbranschen. Love it!

Bästa hotell för stora och små 

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fira med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik.

De nominerade är: 

Hotel Kung Carl

Hotel Kung Carl

Vad sägs om att checka in i det rymliga De Luxe Ice Cream-rummet och käka så mycket glass du vill? Konceptet passar definitivt stor som liten. Utöver att kunna ta del av Sveriges glassigaste rum så kan du på Hotel Kung Carl även mysa runt i mjuk morgonrock på elegant balkong, kika ut över ett vibrerande Stureplan från första parkett samt njuta av någonting gott i den franska bistron. Underbara kontraster säger vi. Dessutom bor du med krypavstånd till det mesta som innerstaden har att erbjuda. En staycation i form av sammet, blommönster och kristallglas är lika populär idag som förr. För backar vi tiden något sekel så har storheter som både Selma Lagerlöf och Greta Garbo nämligen invigt Hotel Kung Carl som sitt andra hem. Ägarfamiljen Östlundh syns ofta i receptionen och i baren, de är inte rädda för att hugga in där det krävs. Banden till koncernens moderskepp i Hotell Hudik är också starka. Det var farfar som startade hotellrörelsen när han tröttnade på att driva begravningsbyrå. Så långt från ett kedjehotell det går att komma.  

Scandic Downtown Camper

Scandic Downtown Camper

Detta hotell är en fjäll- och spa-resort som inte fattat att den ligger mitt i en huvudstad. Trots att det är betong över allt finns det något lantligt i känslan här. Vi gillar kajerna i taket som man hyra och kasta sig ut i Stockholms ström. Vi gillar att man joggar med sina gäster flera gånger i veckan. Och vi gillar den gigantiska hängmattan ovanför receptionen som gör det naturligt att man rulla in i en annan människa. Högst upp i huset finns ett snyggt gym, en ännu snyggare bastu och en långsmal pool med stans bästa poolutsikt. Du checkar in här för att upptäcka världens vackraste huvudstad och när helgen har passerat har du hängt på hotellet i 72 timmar. Vi förstår detta.

Rival Hotel 

Rival Hotel

Detta hotell ägs av Benny Andersson, ja han som spelar piano i ABBA. Vi har aldrig sett honom på plats, men hans varma ande svävar över det eleganta hotellet vid Mariatorget på mysiga Södermalm. Det var här hotelldrottningen Paris Hilton valde att bo när hon var i stan för ganska länge sedan. De bästa rummen ligger förstås högst upp i huset och när du tittar ut får du en känsla av Paris. Det är kontinentalt på riktigt.

Här kan du ta del av underhållning, designade hotellrum, taverna och bistro. Ett perfekt koncept för lyckad kvalitetstid. Det finns flera olika hotellpaket att välja mellan, vare sig du kommer solo, på tu man hand, med familjen eller tillsammans med vovven. Mest gillar vi den stora baren till höger när du kommer in. Den för tankarna till det bästa som finns på Manhattan. Både vad det gäller utmärkt service, utbud och design. Om filmregissören Woody Allen kommer till stan är det här han ska hänga. 

Quality Hotel Globe,

Quality Hotel Globe

Blir det mer familjevänligt än så här? På Quality Hotel Globe bor du granne med Stockholms stora arenor, SkyView, eventcentret Tolv, gokart och shopping. In till Stockholm city tar det 11 minuter med tunnelbana. Med andra ord så är detta en perfekt utgångspunkt för en lyckad familjeweekend. Och som om inte det vore nog så erbjuder hotellets lobby även en Q-zone med bland annat shuffleboard och pingisbord. Kopplar av efter en bubblande dag gör du i något av de 527 rymliga hotellrummen. 

Scandic Grand Central, 

Scandic Grand Central

New York-inspirerat mitt i Stockholms city. Scandic Grand Central är ett nöjespalats som är som gjort för ett eller flera dygn med familjen. Ta del av konst, musik och teater precis i närheten, eller ta tåget någon annanstans för en dag. Det här är en trygg punkt i en larmande stad. Scandics klassiska och utmärkta service är givetvis också på plats. 

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Förra årets vinnare: Hotel Lydmar, i år är de utom tävlan.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024