Annons:

Här är de fem bästa hotellreceptionerna i Västra Götaland

Här är de nominerade till Wilhelmina Skoghpriset i kategorin Bästa reception i Västra Götaland. Den 11 september på Travel News Business Forum 2023 Göteborg berättar vi vem som vinner ett Wilhelmina Skogh-pris.

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Läs allt om Travel News Business Forum 2023 här

2022 vann Nääs Fabriker kategorin Bästa Revenue Management. Kategorin delas ut av Travel News i samarbete med Benchmarking Alliance.

Nomineringarna i den nya kategorin Bästa reception är ett resultat av Travel News samarbete med undersökningsföretaget Loopon. 

– De nya kategorierna kommer att gå djupare in i hotellupplevelsen än vi gjort tidigare eftersom de bygger på betyg och omdömen från faktiska gäster, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Loopon är ett undersökningsföretag som hjälper besöksnäringen att nå sina mål för gästnöjdhet samt öka sin lönsamhet och lojalitet hos sina gäster.

– Vi är så glada att få vara med och visa alla duktiga hotell som jobbar hårt med att återkoppla till sina gäster samt ta hand om alla kommentarer som trillar in både högt och lågt, säger Simon Finne, VD Loopon i en kommentar.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Kategorin Bästa reception:

Smile with your eyes är lätt att säga, men svårt i praktiken. I en reception vill gästen mötas av en människa som ser en och förstår ens behov redan innan man öppnat munnen. Vissa har bråttom och ingen lust att öppna munnen alls. Andra har en fruktansvärd flygresa i bagaget och behöver prata av sig en stund. De nominerade hotellen i denna kategori kan hantera detta suveränt. Och förstås alla andra utmaningar som uppstår när människor söker ett tryggt hem bortom sin vanliga säng. 

Grand Alingsås

Grand Hotel är en anrik hotellpärla byggd 1911 i hjärtat av mysiga Alingsås. Hotellet välkomnar såväl privatpersoner som företag som uppskattar det goda i livet och som vill sätta guldkant på sin tillvaro. Familjen Hartman/Persson sköter driften sedan 2006 med den äran i detta 112 rum stora hotell. De har hittat en besättning som gör att alla gäster trivs ombord.

Hotell Heden

Detta hotell i centrala Göteborg erbjuder 179 rum. Bakom verksamheten finns sedan 2022 den på uppåtgående koncernen Ekman Hotels. Personalen i receptionen kan sitt hotell på sina tio fingrar och gör så att alla gäster trivs i de mysiga och praktiska rummen. 

Landvetter Airport Hotel

Landvetter Airport Hotel

Landvetter Airport Hotel, BW Premier Collection är ett familjeägt hotell med bästa möjliga läge för resenärer som åker via Göteborgs flygplats. Men läget, ett stenkast från incheckningen, räcker inte för att få riktigt höga betyg av sina gäster. Det krävs personal i reception som alltid är beredda att göra det lilla extra för att gästens resfeber ska förvandlas till lugn.

Marstrands Havshotell.

Marstrands Havshotell

Förra året på Travel News Business Forum var stadens mest kända arkitekt Gert Wingårdh på plats och pratade om sina mest lyckade hotell. Han lyfte speciellt fram Marstrands Havshotell som ett hotell med både lyckad insida och utsida. Men en rörelse som lever på gäster är ingenting utan personal som vågar möta sina gästers vilsna blickar och förvandla dem till trygghet. Att man sedan har en vacker byggnad är förstås ett plus, en vacker miljö lockar alltid till sig nyfikna, men det är personalen som gör dem till nöjda återkommande kunder.  

Spar Hotel Gårda.

Spar Hotel Gårda

Detta trestjärniga hotell har inte de trendigaste fåtöljerna i receptionen eller den häftigaste fasaden. Men man lyckas ändå erbjuda riktigt hög standard till ett mycket vettigt pris. Att man är nominerad i denna kategori är ett bevis på att man lyckas över förväntan. 

Malin Oest ska vara konferencier på Travel News Business Forums utdelning av Wilhelmina Skoghpriset. Varför valde du att tacka ja till uppdraget att leda utdelningen av Wilhelmina Skoghpriset? – Att lyfta fram organisationer och människor som gjort något extra bra är alltid viktigt! Och dessutom i en ”bortglömd” persons namn – perfekt!

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Läs allt om Travel News Business Forum 2023 här

Kommentarer är stängda.