Annons:

Här är de nominerade som kan vinna årets nya turistmotor i Stockholm

Här är de nominerade som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris i kategorin "Nya turistmotorer som får Stockholm att snurra". Den 24 april på Travel News Business Forum 2023 på Sheraton i Stockholm berättar vi vem som vinner.

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Kategori nya turistmotorer i Stockholm: Vilka nya projekt, utställningar och initiativ drar besökare till huvudstaden? Vad är det som gör att man faktiskt bokar en resa till en destination? Det kan vara något unikt. Men det kan också vara något som finns på andra ställen, men som här är bättre eller mer prisvärt än konkurrenterna. Det kan vara ett nytt museum, en nybyggd skidbacke eller ett stycke magisk natur. Men det kan också vara en shoppinggalleria och en konsthall.
Här presenterar vi de senaste och bästa besöksgeneratorerna i Stockholm.

Avicii Experience

Vill du komma nära en av Sveriges största musikaliska stjärnor genom tiderna ska du gå hit. Museet är uppbyggt som en tidsresa genom olika rum där besökaren själv är med och skapar upplevelsen. Man startar i Tims pojkrum och går sedan vidare till hans och Ashs första studio, Earfile Studios i en källare på Östermalm, där originalutrustningen återigen byggts upp. Längre in i museet finns studion som låg i Tims hem på Blue Jay Way i Los Angeles. Här kan du skapa musik i Aviciis anda och du kan sörja en artist som lämnade oss alldeles för tidigt.

Paradox museum

Jan Broman, hjärnan bakom Fotografiska på Södermalm, har gjort det igen. Skapat ett museum som unga människor tjatar på sina föräldrar för att få besöka. Så här förklarar Erika Charbonnel, chef på Paradox Museum framgången med över 250 000 besökare första året i en intervju med Travel News:
– Hemligheten ligger i att vi erbjuder en rolig och klurig upplevelse för alla att uppleva tillsammans. Inte bara med de som är med under besöket utan alla vänner man har på sociala medier också. Jag är mest stolt över vår personal och deras förmåga att iscensätta besökarna, förklara paradoxerna och sträva efter att göra allas besök till unik upplevelse. Vi har så många som nu kommer tillbaka för ett andra och tredje besök. Därför är det viktigt att vi förnyar oss med olika teman och paradoxer.

Soho House

Är en ny smal klubb verkligen vad huvudstaden behöver? Svar ja. Detta är inte för alla, men det smala gör vårt Stockholm rikare och roligare eftersom det lockar hit människor som annars kanske inte hade tänkt att komma. Nu stannar de några dagar längre när de har en trygg hamn att utgå från. Vi har varit på studiebesök och fått uppleva att vi är del av den globala världen. God mat, snygg inredning och ännu en mötesplats gör detta till en självklart turistmotor.

Winter Wonderland – Gröna Lund

Varför ska en nöjespark ha öppet bara på sommaren? Vill inte människor i alla åldrar ha kul även på vintern? Följaktligen gjorde Grönan sin största satsning någonsin och öppnade parken med orden: – Med Winter Wonderland skapar vi en helt unik och magisk vinterupplevelse som man aldrig tidigare upplevt. Hela Gröna Lund kommer bada i magisk belysning och det blir fullspäckat med både åk och spännande vinteraktiviteter för alla åldrar, från de allra yngsta barnen till de after-skisugna vuxna. Det här är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin och den gör att vi nu kan erbjuda härliga upplevelser på tivolit året runt. Första året kom det knappt 100 000 besökare. Gröna Lund fick en gästnöjdhet på mer än 90 procent. Winter Wonderland är garanterat här för att stanna.

Mountain Coaster, SkiStar Hammarbybacken

Stockholm Hammarbybacken – Skistar

Skistar vill att människor ska åka utför året runt. Följaktligen finns det nu en permanent gröna matta för detta i Hammarbybacken. Kvaliteten är den högsta som går att uppbringa i världen. Och de som inte gillar skidor kan klättra runt i en gigantisk klätterställning med magnifik utsikt. Nyrenoverade och uppfräschade Hammarbybacken har blivit ett nav som snurrar 365 dagar om året. Det är här ett barn kan göra sina första försök i backen och komma hem med en ny upplevelse som skapar ett livslångt beroende av fart och adrenalin. Men det funkar också om du är till åren kommen och bestiga ett berg som lika utmanande som hisnande. Och när du är på toppen kan du som alla andra konstatera att vi är världens vackraste huvudstad. Ingen nyhet förstås, men ändå roligt att repetera. Tack Skistar för att ni vill att vår stad ska spraka så mycket som möjligt.

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024