Annons:

Här är de nominerade som kan vinna “Bästa hotell för kärlek” i Stockholm

Här är de nominerade som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris i kategorin “Bästa hotell för kärlek”. Den 24 april på Travel News Business Forum 2023 på Sheraton i Stockholm berättar vi vem som vinner.

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.
Ett Hem återfinns på Östermalm i Stockholm.

Ett Hem

Jeanette Mix har skapat ett unikt och mysigt boutiquehotell beläget i Lärkstaden på Östermalm, inrett av Ilse Crawford. Hon har gjort ett fantastiskt jobb. Det är lika lyxigt som mysigt. 2022 byggdes lyxhotellet ut och gick från 12 till 24 rum. Man fick också fler sociala områden som lounger, restauranger, trädgård och uteservering. Expansionen är dock större än så och hotellet har skapat ett internationellt musikhus tillsammans med den svenska superproducenten Max Martin. Ett Hem är för den som söker något mer personligt än ett klassiskt lyxhotell. Här kan du möta internationella kändisar på riktigt hög nivå, men också gott om svenska laktosintoleranta Insta-kändisar. Restaurangen är beroendeframkallande.  

Miss Clara Hotel, Sveavägen      

En trendig och mysig knutpunkt i hjärtat av Stockholm. På det snygga designhotellet varvas tidlös elegans med modern charm och rummen är ett konstverk i sig. Vi gillar speciellt gardinerna som både släpper in ljus och skyddar från insyn, smart gjort av arkitekten Gert Wingårdh. 

Utöver Miss Claras eleganta arkitektur så kliver du rakt in i en gastronomisk resa med en mix av svenska och internationella smaker. Extra trevligt blir det tillsammans med någon du tycker om. 

The Sparrow Hotel, Birger Jarlsgatan

Vad sägs om att checka in på ett franskt boutiquehotel ett stenkast från Stureplan? Hotellets 88 rum genomsyras av starka färger och mönster, och de har fått behålla sina tidstypiska originaldetaljer så som vackra kakelugnar, stuckaturer och trägolv. Det är elegant girly utan att skrämma bort någon.

I flera sviter går det att njuta av morgonkaffet på egen balkong. Kan det bli mer romantiskt än så här? Välkommen till Paris – fast i Stockholm. Missa inte den lite hemliga restaurangen i entreplan som servera franska klassiker. Mathias Dahlgren, vår enda världsmästarkock, är ansvarig. Ja, ni vet han som är ansvarig för den bästa restaurangen på anrika Grand Hôtel. Och ja, denna lilla sparv ingår i den stora Grand Hôtel-koncernen. 

Hotel Frantz, Slussen 

Skräddarsytt och handplockat under hela hotellvistelsen. Hotel Frantz hette tidigare Hotell Anno 1647 men öppnade 2019 med ett nytt koncept och nytt namn, inspirerat av skräddarmästaren Frantz Bock som lät bygga fastigheten 1647. I den klassiska Slussen-siluetten finner du detta lilla boutiquehotell som drivs av hotellfamiljen Pettersson. Vi är så glada att de för några år sedan lämnade Motala för att ta sig an huvudstaden. Det saknas hiss, men i övrigt är detta hotell en äkta pärla. Baren i bottenplan är den enda vettiga anledningen att besöka Slussen under det pågående renoveringskaoset. 

Bank Hotel

På Bank Hotel badar du i lyx och romantik. Checka in i något av de mycket eleganta och ljusa hotellrummen och blicka ut över huvudstaden med din käresta. Den imponerande byggnaden är placerad i den svenska finansvärldens epicentrum med Wallenbergs och Lundbergs kontor på krypavstånd. Det är lika nära till såväl Stockholms rika kulturliv som många shoppingstråk. På den översta våningen finner du cocktailbaren Le Hibou, som med sina mjuka och neutrala färger får en att känna att man är i en takvåning i Paris. Utsikten både mot den magiskt vackra Strandvägen och city slår det mesta. Bank Hotel erbjuder dessutom flera attraktiva restauranger och du behöver inte förbli hungrig. Mest gillar vi Bonnie’s uppkallad efter världens mest kända kvinnliga bankrånare. Blir du inte kär här kommer det aldrig att hända. 

Säng Villa Dagmar

Villa Dagmar

Smakfullt, unikt och exklusivt på Östermalm. Med ett pulserande nattliv och en välbesökt saluhall precis runt hörnet är Villa Dagmar perfekt att checka in på för en lugn och mysig stund. Innergården med glastak är boutiqehotellets hjärta och här kan man ta del av medelhavsinspirerad gastronomi, viner och cocktails. Restaurangen drivs dessutom i ett nära samarbete med två av Sveriges mest prisade kockar. Mums säger vi. Men checkar du in här är chansen stor att du aldrig lämnar rummet för de är utsökta på ett sätt som få andra i vår stad. 

Hotel Skeppsholmen

Så nära du kan komma ett skärgårdshotell utan att lämna tullarna. På den lilla ön Skeppsholmen finner du boutique i form av proffsig service, vacker och avskalad inredning, en mycket bra frukostbuffé och en gullig trädgård. Romantik endast ett stenkast från city. Hotell Skeppsholmen bor i ett historiskt hus från 1699 med inredning av Stockholmsbaserade arkitekterna Claesson Koivisto Rune. Benny Anderssons studio ligger bara några meter bort och har du tur kan du höra honom traktera pianot. 

Berns Hotel

Stå i händelsernas centrum tillsammans med någon du tycker om. På Berns förförs man av en vibrerande och bubblande stämning och här är det lika kul som mysigt. Njut av en lång brunch eller middag, sippa på en eftermiddagscocktail och dansa till solen går upp i någon av nattklubbarna. Även om Berns är boutiquehotellet som aldrig sover så finns här 81 bekväma och personligt inredda rum. Runt hörnet har du huvudstadens energiska shoppingstråk, Berzelii Park och Östersjön. Berns är huvudstadens mest anrika etablissemang. Man har varit medelpunkten sedan August Strindberg skrev sin bästa roman Röda rummet och är så fortfarande. Anrik utan att bli mosigt är det få som klarar. Här går det som en dans. 

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Kommentarer är stängda.