Annons:

Här är de nominerade som kan vinna “Bästa hotell för stora och små och alla andra” i Stockholm

Här är de nominerade som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris i kategorin “Bästa hotell för stora och små och alla andra”. Den 24 april på Travel News Business Forum 2023 på Sheraton i Stockholm berättar vi vem som vinner.

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fira med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik. 

Så här kommer Grand Hôtel att se ut när den nya fasaden är klar. Bild: Grand Hôtel

Grand Hôtel

Sveriges maffigaste hotell på stans bästa läge mitt emot Stockholms slott. Behöver vi skriva mer? Ja, för detta är hotellet för allt och alla. Genom alla tider. Åtminstone moderna sådana. 

Här finns Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger och den grandiosa Cadierbaren med stans lyxigaste frukost och ytterligare service oavsett om du är vd för Post Nord eller Postiljon från vischan på din första vistelse i huvudstaden. Här finns Nordic Spa & Fitness för heta bastubad och svalkande dopp. Och här finns sviter anpassade för en kräsen internationell gästpublik. Givetvis kan du här även boka helikopterturer och beställa room service dygnet runt. Här bor presidenter som Barack Obama när de är stan, men också barnfamiljer som unna sig ett dygn i den högsta divisionen. 

Scandic Grand Central

New York-inspirerat mitt i Stockholms city. Scandic Grand Central är ett nöjespalats som är som gjort för ett eller flera dygn med familjen. Ta del av konst, musik och teater precis i närheten, eller ta tåget någon annanstans för en dag. Det här är en trygg punkt i en larmande stad. Scandics klassiska och utmärkta service är givetvis också på plats. 

Hotel Birger Jarl

Ett hotell med många skepnader. Hotel Birger Jarl har som vana att göra det där lilla extra för sina gäster, vare sig de checkar in med sin laptop eller familj som sällskap. Och här har man tydliga mål. Vinsten från verksamheten går till Immanuelskyrkan, som är ägaren av hotellet, och som i sin tur hjälper mindre privilegierade grupper genom olika partnerskap och välgörenhetsprojekt både i Sverige och i andra delar av världen. Det tycker vi är fint. Hotellets läge är lika förträffligt och du bor med gångavstånd till det mesta i Stockholms city. 

Hotel Kung Carl

Vad sägs om att checka in i det rymliga De Luxe Ice Cream-rummet och käka så mycket glass du vill? Konceptet passar definitivt stor som liten. Utöver att kunna ta del av Sveriges glassigaste rum så kan du på Hotel Kung Carl även mysa runt i mjuk morgonrock på elegant balkong, kika ut över ett vibrerande Stureplan från första parkett samt njuta av någonting gott i den franska bistron. Underbara kontraster säger vi. Dessutom bor du med krypavstånd till det mesta som innerstaden har att erbjuda. En staycation i form av sammet, blommönster och kristallglas är lika populär idag som förr. För backar vi tiden något sekel så har storheter som både Selma Lagerlöf och Greta Garbo nämligen invigt Hotel Kung Carl som sitt andra hem. Ägarfamiljen Östlundh syns ofta i receptionen och i baren, de är inte rädda för att hugga in där det krävs. Banden till koncernens moderskepp i Hotell Hudik är också starka. Det var farfar som startade hotellrörelsen när han tröttnade på att driva begravningsbyrå. Så långt från ett kedjehotell det går att komma.  

Hotel Lydmar

Sveriges första rock’n’roll hotell. Sveriges första hotell som älskar samtidskonst lika mycket som sina gäster. Bakom detta koncept hittar vi en av hotellbranschens största innovatörer: Pelle Lydmar. Hans ande svävar fortfarande här även om det är länge sedan han sålde sin rörelse till grannen och storebror: Grand Hôtel. 

Kliv in i en varm och familjevänlig atmosfär och ta del av Hotel Lydmars unika service. Hotellrummen är rymliga och har härliga trägolv och bevarade stuckaturer. I restaurangen serveras varierade, europeiska specialiteter och på sommaren har gästerna tillgång till en härlig utomhusterrass. Allt med utsikt över Gamla stan och Stockholms slott. Runt hörnet ligger Strömkajen och dess förbindelser till skärgården. Är du på jakt efter fler saker att göra i huvudstaden så hjälper personalen dig gärna att hitta dagens aktivitet. Du står trots allt på en av Stockholms mest attraktiva adresser. 

Rival Hotel 

Detta hotell ägs av Benny Andersson, ja han som spelar piano i ABBA. Vi har aldrig sett honom på plats, men hans varma ande svävar över det eleganta hotellet vid Mariatorget på mysiga Södermalm. Det var här hotelldrottningen Paris Hilton valde att bo när hon var i stan för ganska länge sedan. De bästa rummen ligger förstås högst upp i huset och när du tittar ut får du en känsla av Paris. Det är kontinentalt på riktigt.

Här kan du ta del av underhållning, designade hotellrum, taverna och bistro. Ett perfekt koncept för lyckad kvalitetstid. Det finns flera olika hotellpaket att välja mellan, vare sig du kommer solo, på tu man hand, med familjen eller tillsammans med vovven. Mest gillar vi den stora baren till höger när du kommer in. Den för tankarna till det bästa som finns på Manhattan. Både vad det gäller utmärkt service, utbud och design. Om filmregissören Woody Allen kommer till stan är det här han ska hänga. 

Scandic Park

På Scandic Park bor barn som är 12 år eller under alltid gratis. Har du en tonåring som vill bo själv? Boka ett rum nära ditt till ett förmånligt pris. Självklart finns här även husdjursvänliga rum, en dygnet runt-öppen shop samt tvättjänst. På Scandic Park är man lösningsorienterad och här är det mesta väl genomtänkt. Utöver den utmärkta servicen invändigt, så bor du dessutom med ett perfekt läge vid den lugna parken Humlegården, men samtidigt mitt i city. Familjemys på hög nivå. Det är ingen slump att herrlandslaget ofta bor här när de är i stan. 

Quality Hotel Globe 

Blir det mer familjevänligt än så här? På Quality Hotel Globe bor du granne med Stockholms stora arenor, SkyView, eventcentret Tolv, gokart och shopping. In till Stockholm city tar det 11 minuter med tunnelbana. Med andra ord så är detta en perfekt utgångspunkt för en lyckad familjeweekend. Och som om inte det vore nog så erbjuder hotellets lobby även en Q-zone med bland annat shuffleboard och pingisbord. Kopplar av efter en bubblande dag gör du i något av de 527 rymliga hotellrummen. 

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024