Annons:

Här är de nominerade som kan vinna “Bästa spahotell” i Stockholm

Här är de nominerade som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris i kategorin “Bästa spa-otell”. Den 24 april på Travel News Business Forum 2023 på Sheraton i Stockholm berättar vi vem som vinner.

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Clarion Sign – Selma City Spa

Trä, sten, läder, glaserad keramik och färgat glas. Gert Wingårdh är arkitekten bakom Clarion Sign Hotel, det enda hotellet i stan som lutar sig över sina gäster. Kronan på verket är plan åtta där du finner Selma City Spa. Här kan du glida ner i den varma utomhuspoolen medan du blickar ut över ett gigantiskt banområde och höra på gnisslande tågräls. Du kan också skämma bort dig själv med en skön relaxstund i loungen eller med en välblandad drink på terrassen. Detta är urban njutning av högsta klass.  

Elite ad Astra

Destinationen är resan. Så är det på Ad Astra by Elite som är beläget en knapp halvtimme söder om Stockholm. På det italienska signaturhotellet kan du uppleva 161 härliga rum. Ett gäng högkvalitativa restauranger, en maffig biograf samt ett lyxigt Italien-inspirerat spa. Mer exakt så kan du i Vana Spa ta del av tre exklusiva pooler och en fantastisk utsikt över Snäckviken. Detta är rivieran på ett lite kortare avstånd. En gång i tiden var detta Sveriges lyxigaste huvudkontor. Nu är det den bästa anledning att hoppa av tåget i Södertälje. 

Foto
Foto

Smådalarö Gård Hotell & Spa

Smådalarö är Stockholms eget Martha’s Vineyard, societetens sommarresidens. På vänster sida när du kommer från stan hittar du Smådalarö Gård Hotell & Spa, som är en personlig och naturnära destination. Här står ditt välmående helt i fokus och du kan njuta av närodlad mat, kurerande aktiviteter och ett av Sveriges största spa. Mer exakt en 2000 kvadratmeter elegant hälsoanläggning inom- och utomhus. Vad gillar vi bäst här? Det är faktiskt lite svårt att välja. Men med bland annat fyra pooler, tre olika bastur, skärgårdsduschar och en stor (och förhoppningsvis) solig terrass så kan vi säga att vi är mer än nöjda. Förebilden för denna unika anläggning är Soho Farm House i England. Resultatet är än bättre tycker vi.

Ellery Beach Club X

Ellery Beach

En gång i tiden var det IBM:s gamla kursgård. Idag är det Stockholmsregionens kanske färskaste spahotell. ESS group har tagit hand om denna före detta tegelklump från sjuttiotalet, beläget på Elfviks Udde på Lidingö, och förvandlat den till Stockholms enda beach resort. Njut av varma pooler, lyxiga solsängar och en uppsjö av behandlingar. Och hungrig behöver du inte gå, för givetvis kan du även ta del av en frukostbuffe med skärgårdsutsikt samt medelhavsinspirerade rätter i restaurang Palmers. Detta är ett spa där det är klackarna i taket och många, många, många skratt i matsalen.

Elite Hotel Marina Towers pampiga fasad med vatten och båtar framför

Elite Marina Towers

I en historisk kvarnbyggnad vid vattnet i Nacka stoltserar Elite Hotel Marina Tower. Lite som ett nordiskt Venedig. Utöver smakfullt inredda rum och en trevlig restaurang med uteservering så erbjuder hotellet Sturebadet Marina Tower Spa. I spaet kan du njuta av bland annat turkisk hamam, bastu, pool och gym i en minst sagt lyxig miljö.

Yasuragi

Yasuragi

Mitt emot Ellery Beach House, på andra sidan vattnet på Nackasidan, finner du spajätten Yasuragi. I 26 år har det japanska badet varit en plats dit människor flyr vardagen för total avkoppling. Yasuragi har även fått ta emot pris som Sveriges bästa spahotell på World Spa Awards i Galgorm på Irland Allt började med japansk tvagning och en liten varm källa utomhus. Under åren har badet expanderat och 2017 gjorde man den största renoveringen någonsin. Klart stod ett nytt japanskt badhus. Den nya miljön är ritad av DAP Arkitekter, som efter en studieresa till Japan lät sig inspireras av den traditionella japanska badkulturen och den gamla tidens kejserliga innergårdar. Utöver badkulturen finns här tre restauranger att välja mellan, och på menyn sammanförs tydliga japanska smaker tillagade på ett tekniskt och estetiskt vis. Söker du en sakral upplevelse så är detta som att komma till paradiset. Ljuvligt.

The Nest är en del av Downtown Camper.

Scandic Downtown Camper

Detta hotell är en fjäll- och spa-resort som inte fattat att den ligger mitt i en huvudstad. Trots att det är betong över allt finns det något lantligt i känslan här. Vi gillar kajerna i taket som man hyra och kasta sig ut i Stockholms ström. Vi gillar att man joggar med sina gäster flera gånger i veckan. Och vi gillar den gigantiska hängmattan ovanför receptionen som gör det naturligt att man rulla in i en annan människa. Högst upp i huset finns ett snyggt gym, en ännu snyggare bastu och en långsmal pool med stans bästa poolutsikt. Du checkar in här för att upptäcka världens vackraste huvudstad och när helgen har passerat har du hängt på hotellet i 72 timmar. Vi förstår detta. 

Läs allt om Travel News Business Forum den 24 april kl 15 här.

Och här anmäler du dig helt gratis!

Kommentarer är stängda.