Annons:

Här är de nominerade till bästa affärshotell i Sydvästra Skåne

Här är de nominerade i kategorin bästa affärshotell i Sydvästra Skåne. Den 12 juni på Travel News Business Forum 2023 på Quality Hotel View i Malmö berättar vi vem som vinner ett Wilhelmina Skoghpris.

Läs allt om Travel News Business Forum 2023 här

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

Kategori: Ett affärshotell är en service-maskin från tidig morgon till sen kväll. Läget är förstås viktigt. Det ska vara mitt i eller väldigt nära stadens centrum. I receptionen kan man ha snabba möten. I restaurangen serveras både utsökt lunch och ännu bättre middag. Det finns en vinlista som imponerar på gäster från fjärran länder. I receptionen kan de ditt namn när du kommer dit för andra gången. Rummet är av högsta kvalitet och här kan du stanna ett dygn eller en vecka utan några som helst problem. Priset är inte det lägsta, men här bor du bättre än de flesta. 

Radisson Blu Hotel Malmö

Radisson Blu Hotel Malmö

Real Madrid bodde här när de var i Malmö senast, det säger ganska mycket om vem som bor här. Ett klassiskt Malmö-hotell som erbjuder eleganta rum utan trams. Två byggnader, en medeltida och en modernistisk, strålar samman i detta coola hotell. Grym frukost och generösa rum gör detta beroendeframkallande. 

Park Inn By Radisson, Malmo – Hotellexteriör

Park Inn by Radisson Malmö

Västra hamnens bästa hotell i en stram byggnad. Okej, det är inte mitt i stan, men overkligt nära sundet. Ett stenkast från hotellet hittar du landets bästa badbryggor och hisnande havsbad. Fräscha rum i en ny byggnad och professionell personal lyfter detta hotell över det medelmåttiga. 

Scandic Triangeln

På 1900-talet smög Malmöbor in i lobbyn och åkte upp och ner i den magiska glashissen. Nu finns det gott om häftiga takbarer så gästerna på centrala hotell behöver inte trängas när de ska checka in och ut. Som alltid på Scandic en helgjuten hotellupplevelse.

Elite Hotel Esplanade Malmö

Bob Dylan har bott här. Och finns det någon som har bott på fler hotell i världen än världens mesta gitarrman? Vad han tyckte om det vet vi inte, Robert Zimmerman babblar inte i onödan. Men detta hotell anses av många vara stans mest internationella hotell. Mitt i smeten i det som en gång var stans Saluhall. I huset finns en asiatisk restaurangpärla du inte ska missa.  

Scandic Kramer

Detta är det första hotellet Gert Wingårdh renoverade på åttiotalet. Det var så länge sedan att då hade Sveriges mest kända arkitekt en imponerande kalufs. Den är nu borta, men hotellet har fortfarande lyskraft som lockar till sig affärsresenärer från hela världen. 

Hotel Lundia

Ju mindre en stad är desto viktigare blir läget. Här har vi ett hotell som ligger mitt i stan, ett stenkast från stationen och två stenkast till vackra Lundagård. Här kan du ha dina affärsmöten i lobbyn eller ute på stan. Vi gillar den snygga miljön och med inslag av kända inredare som Philippe Starck, Arne Jacobsen och Sven Markelius. Det är ingen slump att artister som är på Sverigeturné alltid bor här. 

The More Hotel Lund

Okej, detta är inte mitt i city. Men bara en kort promenad in till domkyrkan. Vi gillar den häftiga fastigheten som härstammar från svunna tider. Här ska du checka in om du ska bo mer än en natt i Skånes akademiska hjärta. Länge sa man i Skåne att Malmö är kroppen och Lund är hjärnan, men det vågar vi inte säga längre. Vi gillar de snygga hotellsviterna. Som förstås lever mer än väl upp till baskraven, ett tyst välstädat rum med en skön säng. Ska du göra affärer i Skåne är detta din basplatta. 

Hotell Dannegården Trelleborg

Ett mysigt stadshotell som bär spår av fornstora dagar utan att bli trött och murrigt. 26 rum som har sin egen stil och ett litet spa gör att du vill stanna här över helgen efter dina affärsmöten. Verksamheten ägs och drivs av Kattis och Ulf Ivholt, de har sedan 2013 skapat en oas som passar som hand i handske in i stan som är mest känd för sina palmer. 

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Snart kommer kategorierna: Bästa hotell för stora och små, Bästa hotell för kärlek, Bästa spa-hotell, Bästa golfhotell, Årets nya restaurang, Bästa mötesanläggning med övernattning, Bästa mötesanläggning utan övernattning och Bästa nya turistmotor. 

Vi har redan presenterat de nominerade i Bäst Revenue Management. 

Utdelningen leds av Susanna Dzamic. Hon är en välkänd journalist, moderator och på senare tid även standup-komiker med bas i södra Sverige. Genom åren har hon medverkat mycket i både radio och tv. Få kan leverera en vass oneliner med så mycket hjärta.

Läs allt om Travel News Business Forum 2023 här

ANMÄL DIG GRATIS HÄR

2 kommentarer

  1. Ai då: Jaha, och hur kan man dela ut ett pris när man samtidigt missar stans ENDA affärshotell av någon klass som man kan bo, Clarion Malmö Live.... Eller varför inte Clarion Collection Temperance, som faktisk är fullt typ varje vardag av affärsresenärer. Elite Hotel Hotell Plaza går också långt före flera av de på listan. Testa bo på Kramer en vecka.... behövs lägga lite pengar där. Radisson Blu Hotel Malmö är också så slitet att man knappt vågar kliva in ett rum... Om man ska nominera till ett pris så hade det varit bra om ni hade testat att bo där innan ni gör det, för det har ni bevisligen inte gjort! Esplenade är ok, till nöd Scandic Triangeln (också slitet, Scandic har ett jobb att göra i Malmö, St. Jörgen är numera ett skämt, Scandic Stortorget är som ett religiöst hospits...) Park Inn är fortfarande hyfsat nytt, men ligger där det ligger, och är tyvärr alltid billigast, så bevisligen bor väldigt få där, då det är dött på kvällarna och har varit byggarbetsplats runt hotellet, länge. Ni missar också Radisson Blu i Lund.... som är fullt av affärsresenärer... Nytt och fräscht och det går och bo där länge. Och ja, jag har bott på de alla.
    • Travel News: Det kommer fler nomineringar i fler kategorier. Håll ut!