Annons:

Hotell för stora och små i Sydvästra Skåne som kan vinna ett Wilhelmina Skoghpris

Här är de nominerade i kategorin bästa familjehotell. Den 10 juni på Travel News Business Forum 2024 på Scandic Triangeln i Malmö berättar vi vem som vinner de Wilhelmina Skogh-priserna. 

ANMÄL DIG GRATIS

Läs om Travel News Business Forum här!

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Bästa hotell för stora och små 

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fira med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik.

Här är de nominerade:

Elite Hotel Esplanade Malmö

Bob Dylan har bott här. Och finns det någon som har bott på fler hotell i världen än världens mesta gitarrman? Vad han tyckte om det vet vi inte, Robert Zimmerman babblar inte i onödan. Men detta hotell anses av många vara stans mest internationella hotell. Mitt i smeten i det som en gång var stans Saluhall. I huset finns en lysande asiatisk restaurangpärla du inte ska missa.  

Grand Hotel Lund 

Fransk slottsarkitektur från renässansen stod som förebild när arkitekten Alfred Hellerström tog fram Grand Hotel 1899. Hotellets själ sitter i byggnadens bevarade väggar, golv och tak – och inte minst i den gastronomiska upplevelsen. Genom åren har kända krögare drivit Grand och satt standarden högt. I bistro Gambrinus kan du njuta av rejäla rätter som andas lokal matkultur. Men det går lika bra att slinka in på en kopp kaffe eller en drink under de flesta av dygnets timmar. Grand Hotel är en internationell och given mötesplats i Lund. Hotellet är en destination både för långväga gäster och en mötesplats för alla som bor i Lund. Vi ses på Grand kan både betyda en helg i lyx och en kopp kaffe med en vän du inte sett på länge. Ni fattar, det är liksom här man vill hänga i Skånes mest bildade stad.

Scandic Triangeln Malmö

På 1900-talet smög Malmöbor in i lobbyn och åkte upp och ner i den magiska glashissen. Nu finns det gott om häftiga takbarer så gästerna på centrala hotell behöver inte trängas när de ska checka in och ut. Som alltid på Scandic en helgjuten hotellupplevelse.

STF Ohboy Hotell, Malmö 

Givetvis ingår en cykel i varje rum på världens första cykelhotell! Detta för att du ska kunna upptäcka allt spännande som Malmö har att erbjuda på endast 15 minuter. Ohboy Hotell är byggt för en urban livstil där det ska vara enkelt att leva grönt och smart. Här bor du i trendiga och familjevänliga loftrum med hav och strand precis runt knuten, i populära Västra Hamnen. 

Hotell Dannegården Trelleborg

Ett mysigt stadshotell som bär spår av fornstora dagar utan att bli trött och murrigt. 26 rum som har sin egen stil och ett litet spa gör att du vill stanna här över helgen efter dina affärsmöten. Verksamheten ägs och drivs av Kattis och Ulf Ivholt, de har sedan 2013 skapat en oas som passar som hand i handske in i stan som är mest känd för sina palmer. 

Malmö Arena Hotel

Malmö Arena Hotel

Välkommen till Malmös näst största hotell! Destinationshotellet som har allt. Här bor du granne med Malmö Arena samt har endast 12 minuter till Köpenhamns flygplats och 300 meter till närmaste tågstation. Perfekt för familjen som är på resande fot, eller för den som bara vill ha en storslagen upplevelse. Njut av genuina mathantverk, utsikten i skybaren och svalkande dopp i utomhuspoolen. Här finns något för alla oavsett ålder och dagshumör. 

Förra året vann Best Western Plus Hotel Noble House, i år är de utom tävlan.

Utdelningen leds av Susanna Dzamic. Hon är en välkänd journalist, moderator och på senare tid även standup-komiker med bas i södra Sverige. Genom åren har hon medverkat mycket i både radio och tv. Få kan leverera en vass oneliner med så mycket hjärta.


ANMÄL DIG GRATIS

Läs om Travel News Business Forum här!

Kommentarer är stängda.