Annons:

Annons:

Nu kan du äntligen åka buss hela vägen fram till Värtaterminalen

Under festliga former invigdes idag det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen. Det som tidigare varit en lång promenad blir nu en nära och snabb anslutning för alla kollektivtrafikresenärer. SL, Stockholms stad, Stockholms Hamnar, Tallink Silja, Keolis och Stadsutvecklarna i Värtahamnen var alla representerade när ett symboliskt rep knöts samman för att manifestera ett gott samarbete i en komplex fråga. För att kunna få till ett bra trafikläge under tiden då den nya stadsdelen Värtahamnen tar form har en tillfällig bussgata anlagts, enligt ett pressmeddelande.

-Jag är väldigt nöjd med att bussen äntligen har fått sin plats i ett mer levande Värtahamnen. Detta kommer att bli ett lyft för SL-resenärerna och förenklar för de som vill ta sig till och från Värtahamnen för bland annat arbete i hamnområdet och resor ut i Europa, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd och ordförande för SL.

I takt med att den nya stadsdelen Värtahamnen tar form förbättras även kollektivtrafiken. En ny gata byggs nu mellan Hamnpirsvägen och Hangövägen där hamnbassängen devis fylls igen. Här kommer buss 76 att gå när den är färdigställd 2020. Men redan nu stannar bussen vid Värtaterminalen genom den nya bussgatan.

-Att resenärerna får en smidig kollektivtrafikresa till och från Värtaterminalen är jätteviktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi har nästan fem miljoner passagerare som reser till och från Värtahamnen varje år, så en sån här insats kan verkligen få stor effekt. Vi vet att närheten till kollektivtrafik påverkar resenärers val och här har vi tillsammans sett till att hållplatserna kommer så nära som möjligt, säger Fredrik Lindstål, ordförande i Stockholms Hamnar.

-För de miljontals kryssningsresenärer som anländer till Stockholm och Värtahamen med Tallink och Silja Line, är den nya busshållplatsen och kollektivtrafikgatan en mycket välkomnade satsning. Vi är många parter som under flertalet år, arbetat tillsammans för att få en väl fungerande kollektivtrafik till Värtahamnen och äntligen kan vi konstatera att vi är i mål, säger Marcus Risberg, VD på Tallink Silja.

Stadsutvecklarna i Värtahamnen har ambitionen att utveckla Stockholms mest intressanta stadsdel. En stadsdel som tar plats och interagerar med stadens största kryssningshamn. Många människor rör sig i stadsdelen redan idag och fler kollektivtrafiksatsningar kommer att komma framöver.

-En stad utan access är ingen stad. Det blir en död återvändsgränd. Den stadsdel som nu växer fram i Värtahamnen får access via båt, buss, bil, cykel, tunnelbana och förhoppningsvis även spårväg. På så sätt blir stadsdelen ett viktigt nav. Dagens invigning är ett steg i den riktningen säger Kristina Alvendal från Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Medverkade vid invigningen gjorde bl.a. Kristoffer Tamsons (M), Regionråd, Region Stockholm, Thomas Andersson, VD, Stockholms Hamnar,Johan Castwall, Exploateringsdirektör, Stockholm stad,Anette Scheibe Lorentzi, Stadsbyggnadsdirektör, Stockholms stad,Marcus Risberg, VD, Tallink Silja, Alexis Låftman Kahlmann, Marknadsdirektör, Keolis Sverige och Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

En kommentar

  1. Anette Strandberg: Jag håller inte med jag har en funktionsnedsättning och kan inte gå för långt och dessutom så har jag inte färdtjänst. Så om man ska åka med Galaxy så måste man gå 177 meter och för mig är det inte ända fram. SL går med miljons vinst och borde ha tänkt på att det finns människor som har funktionsnedsättning som också är behov av att den faktiskt mycket nära entrén. Jag har kämpat hårt för att kunna få åka iväg då jag annars hade fått sitta ensam i jul. Men som det ser ut nu så kanske resan med Galaxy inte blir av då taxi är jätte dyrt då jag har sjukersättning. Hållplatsen innan är bra mycket bättre och definitivt bättre till de andra båtresorna. Men inte den till Åbo vid Värtahamnen.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.